• Raspisani izbori u Vojvodini, raspuštena pokrajinska skupština

  Pokrajinski izbori, koji će se održati 17. decembra, i zvanično su raspisani.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisani izbori u Vojvodini, raspuštena pokrajinska skupština
  Foto: 021.rs

  Skupština Vojvodine raspuštena je odlukom većine odbornika.

  Pokrajinske izbore raspisao je predsednik Skupštine Vojvodine Momo Čolaković.

  „Održali smo 28. sednicu Skupštine AP Vojvodine, poslednju u ovom mandatu. Na predlog 93 poslanika Skupštine usvojena je odluka o prevremenom prestanku mandata, koja je stupila na snagu. Na osnovu Statuta AP Vojvodine, predsednik Skupštine, u ovom slučaju – ja, donosi odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini AP Vojvodine“, naveo je Čolaković.

  Danas je bio poslednji dan za raspisivanje izbora u Vojvodini.

  Raspisivanju izbora prethodile su i promene izbornih pravila.

  Predloženim izmenama smanjuje se broj potpisa koji je potrebno sakupiti da bi se predala izborna lista, produžavaju se rokovi za podnošenje izborne liste sa 15 na 20 dana i onemogućava se predaja lista koju čini koalicija političke stranke i grupe građana. Prema novim pravilima, kandidati za poslanike moraju da imaju prebivalište u Vojvodini, dok nosioci lista ne moraju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Ima li epidemije Velikog kašlja u Vojvodini

  Veliki kašalj, u narodu poznatiji kao magareći kašalj, vratio se na mala vrata. Od te zaraze, u poslednja dva meseca obolelo je skoro 300 ljudi, a postoji bojazan da će taj broj rasti. Pitali smo lekare, zašto nam se vratila ta bolest, za koju smo verovali da je iskorenjena, a za koju postoji obavezna vakcina.

  Proglašene tri izborne liste za pokrajinske izbore

  Pokrajinska izborna komisija proglasila je večeras izborne liste koalicije NADA, zatim Saveza vojvođanskih Mađara, kao i koalicije „Srbija protiv nasilja“. Izborna lista SVM-a ima položaj izborne liste nacionalne manjine, navodi se u saopštenju PIK-a.