• Za kapitalne projekte u Vojvodini obezbeđeno 2,6 milijardi dinara

  Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas četiri nova javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja sporta. Za finansiranje i sufinansiranje projekata, obezbeđeno je ukupno 2,608 milijardi dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za kapitalne projekte u Vojvodini obezbeđeno 2,6 milijardi dinara
  Foto: 013info

  Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 792 miliona dinara. Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih javnih puteva, uključujući i biciklističke staze, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

  Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 761 milion dinara za podršku projekata koje su lokalne samouprave pripremile u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, unapređenje turističkih potencijala, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

  Za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog upravljanja otpadnim vodama, zaštitu voda i životne sredine uopšte, na ovogodišnjem javnom konkursu za vodosnabdevanje i zaštitu voda obezbeđeno je 955 miliona dinara. Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za vodosnabdevanje i pripremu vode za piće, kao i za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

  Ukupno 100 miliona dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte.

  Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 31. januara 2024. godine. Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (http://www.vojvodina.gov.rs ).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina