• Da li je u ishrani bezbedno koristiti beli luk koji je proklijao?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nakon što je neko vreme stajao, beli luk može da proklija. Da li je takav beli luk bezbedno koristiti za kuvanje?

    Naime, kada beli luk proklija i dalje je jestiv, ali potrebno je ukloniti zelene izdanke, odnosno klice jer su one gorke.

    Treba napomenuti i da beli luk koji proklija neće imati savršen ukus, ali je i dalje jestiv. Ali, ako ubacite čen ili dva u jelo, nećete ni primetiti da ima nešto drugačiji ukus. Ipak, u jelima gde je beli luk ključni sastojak, ne bi trebalo da koristite proklijali beli luk.

    Dakle, beli luk koji je proklijao i dalje možete da koristite za kuvanje, bezbedan je i nećete se razboleti, ali ne biste trebalo da jedete klice jer su izrazito gorke i mogu da pokvare ukus jela.

    Kada beli luk proklija, to je znak da ova namirnica počinje da propada. Neki od razloga su to što je beli luk već star ili je bio preterano izložen suncu, svetlosti i vlagi.

    Da bi vam duže trajao, beli luk držite na suvom, hladnom mestu do kojeg ne dopire puno svetlosti, savetuje Basically. Ako ga ispravno skladištite, beli luk vam može trajati i do šest meseci.

     

    Nakon što je neko vreme stajao, beli luk može da proklija. Da li je takav beli luk bezbedno koristiti za kuvanje?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Čije koke nose plava jaja

    Vesna Kozak iz Padine gaji 40-ak kokošaka. Na to se odlučila da bi se njena porodica zdravo hranila, a prodaja joj donosi i dodatnu zaradu. Najtraženija su plava jaja, koja su višestruko skuplja […]