• Da li ste znali da je Valeri iz pesme Ejmi Vajnhaus stvarna osoba?

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Ejmi Vajnhaus iza sebe je ostavila brojne popularne pesme, a među najvećim hitovima nalazi se Valerie iz 2006. godine, kao nezaobilazni deo repertoara.

  Malo ljudi zna da je pesma zapravo obrada i da ju je prvobitno napisao i izveo britanski bend The Zutons, piše Index.hr.

  Postoji mnogo teorija o tome o čemu, odnosno o kome pesma govori, ali misterija je konačno rešena, jer je pronađena prava Valeri iz pesme.

  Valeri Star slavna je šminkerka iz Njujorka, koja je u intervjuu za Vice otkrila kako se zabavljala s frontmenom benda Dejvom Mekejbom i rekla da je pesma zapravo o njoj, što je potvrdio i Mekejb.

  „Ona je bila u SAD-u, ja sam bio kod kuće i bilo je to poput razglednice“, ispričao je i otkrio šta ga je tačno inspiriralo za stvaranje te pesme.

  Naime, Valeri je umalo otišla u zatvor nakon nekoliko saobraćajnih prekršaja, što ju je sprečilo da dođe u Veliku Britaniju. Uostalom, Vajnhaus je u pesmi pitala: „Treba li vam dobar advokat?“.

  „Sećam se kad mi je rekao za pesmu. Bilo je to u stilu: ‘Napisao sam pesmu o tebi. I postao je singl.’ I nije mi hteo reći nikakve detalje. Bio je jako sramežljiv zbog toga. I mislila sam u sebi: ‘Valeri, kako zvuči ova pesma?’“, priznala je Valeri.

  Par se prvobitno upoznao na koncertu na Floridi, gde su Zutons nastupili kao predgrupa.

  „Imali su tako jedinstven zvuk i tako nešto nisam pre čula. Elektricitet koji su zajedno stvarali na bini kao bend bio je jednostavno prekrasan“, prisetila se.

  „Jedno piće pretvorilo se u puno drugih. Otišli smo u stan prijateljice i pili šampanjac na krovu sve dok sunce nije izašlo. I to je bio naš prvi susret“, dodala je.

  Na pitanje koji joj je najdraži stih iz pesme, Valeri je odgovorila kako joj se svideo deo u kojem je opisao njenu „riđu“ kosu, a dodala je i kako se u to vreme „smešno oblačila“, baš kao Valeri iz pesme.

  Valeri je ispričala kako joj se slomilo srce kada je videla da pesma postaje veliki hit u isto vreme kada se Vajnhause borila s zavisnošću.

  „Bila je briljantna umetnica. Bila je izvan svog vremena. To je tako tužno i tragično, u toliko mnogo aspekata. Kao i video, nije mogla biti u njemu jer je bila u svom svetu“, rekla je.

   

  Ejmi Vajnhaus iza sebe je ostavila brojne popularne pesme, a među najvećim hitovima nalazi se Valerie iz 2006. godine, kao nezaobilazni deo repertoara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Ko su čuveni Lala i Sosa

  Gedže, Čarapani, Čivijaši, Ere... gotovo svaki kraj u Srbiji, odnosno njegovi stanovnici, nose i određene nadimke vezane upravo za njihov kraj. Međutim, možda najpoznatiji ili najpopularniji […]

  Lista najagresivnijih rasa pasa

  Određene rase pasa sklone su agresivnom ponašanju, zbog čega se ne preporučuju neiskusnim vlasnicima koji nemaju dovoljno vremena za dresuru i […]