• Dvanaestogodišnjak primljen u Mensu: Inteligentniji od Ajnštajna i Hokinga

  Dvanaestogodišnji dečak iz Devona u Britaniji, Rori Bidvel, navodno je postigao najbolji rezultat na testu inteligencije i tako se pridružio organizaciji Mensa.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dvanaestogodišnjak primljen u Mensu: Inteligentniji od Ajnštajna i Hokinga
  Foto: Pixabay

  Kako prenosi Skaj njuz, Bidvel je navodno postigao bolje rezultate od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga, tako što je ostvario najveću ocenu od 162 poena na „Cattell III-B testa“, uprkos tome što ništa nije znao o testu, niti se unapred pripremao za njega.

  Rorijeva majka, Abi Bidvel, rekla je da je njen sin bio toliko opušten tokom testa inteligencije i, prema njenim rečima, čak je u jednom delu ležerno prošetao do toaleta.
  On je test inteligencije u trajanju od dva sata položio dve nedelje nakon svog 12. rođendana i navodno je nekoliko dana kasnije pozvan da se pridruži Mensi, koje okuplja ljude sa izuzetno vioskim koeficijentom inteligencije.
   
  Rori je pokazao rane znake inteligencije još kao dvogodišnjak, kada je bez pomoći roditelja slagao slagalice od 100 delova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Postupak EU protiv Tiktoka mogao bi da traje mesecima

  Od prošlog leta kineska kompanija Tiktok i druge velike internet-platforme moraju da se pridržavaju Zakona o digitalnim uslugama EU, a Brisel je najavio pokretanje formalnog postupka protiv […]

  Preminuo Andreas Breme

  Legendarni nemački fudbaler Andreas Breme preminuo je danas u 64. […]

  Zemljotres pogodio Sarajevo

  Zemljotres jačine 4,2 jedinice po Rihterovoj skali pogodio je Sarajevo jutros oko 9.20 sati. […]

  Najtopliji januar od kada se vodi evidencija

  Planeta nastavlja da obara rekorde. Januar 2024. godine globalno je bio najtopliji prvi mesec u godini od kako se vodi evidencija. To je osmi mesec zaredom koji obara rekorde, dok su temperature […]