• Facebook uvodi promene, najveće do sada

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Osim što će doći do drastičnih promena u dizajnu, šef Facebook-a uverava da je plan kompanije da na prvo mesto stavi privatnost i sigurnost korisnika.
   
  Najviše je odjeknula najava o promeni dizajna pa tako logo ove društvene mreže više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a prvi put menja se i boja. Mobilna aplikacija biće pretežno bela, a prepoznatljiva plava odlazi u istoriju.
   
  Poruke koje će se slati preko aplikacije Messenger biće potpuno šifrovane što znači da Facebook više neće videti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno integrisana sa aplikacijom WhatsApp.
   
  Jedna od novina je i da će Instagram uvesti probnu opciju „privatnog brojača lajkova“. Posetioci profila tako ne bi videli broj lajkova dok bi vlasnik profila imao pristup tom podatku.
   
  Takođe, biće više „kratkotrajnih“ načina deljenja sadržaja u porukama, što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.
   
  Osim toga, objave na Instagramu više neće morati da počnu sa fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se deli služeći se samo tekstom, stikerima ili crtežima.
   
  Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika„, poručio je Zakerberg.

  Osnivač Facebook-a Mark Zakerberg najavio je na godišnjoj konferenciji ove kompanije velike promene za tu društvenu mrežu, verovatno najbrojnije do sada.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Kako se piše – malopre ili malo pre?

  Često nas je u školama tokom pismenog zadatka iz srpskog jezika i književnosti zbunjivalo kako se pravilno piše ovaj prilog. Neretko smo tražili i sinonime zbog straha od greške kad je ova […]