• Italijani nakon izlaska iz karantina pojeli 240 tona sladoleda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Italijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom poslasticom – sladoledom.
     
    Nakon nedelja provedenih u svojim domovima, mnogi Italijani su se počastili sladoledom. Industrija je spasena„, saopštio je poljoprivredni savez „Coldiretti“. 
     
    U zemlji ima 39.000 poslastičarnica koje zapošljavaju 150.000 ljudi i godišnje prodaju sladoled u vrednosti od 2,8 milijardi evra.
     
    Gotovo 240 tona sladoleda pojedeno je prošlog vikenda u Rimu i pokrajini Laciju, ali jednako su u toj poslastici uživali i u drugim delovima zemlje. 
     
    Potrošnji nije kumovao samo završetak karantina nego i temperature više od proseka. U Italiji je ovo najtoplija godina otkako su počela merenja 1880.
     
    Čak 94 odsto Italijana redovno jede sladoled, a 70 odsto najviše voli sladoled na kuglu. Svaki Italijan godišnje u proseku pojede više od šest kilograma sladoleda.  

    Italijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom poslasticom – sladoledom.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Kako napisati i prezentovati akademski rad?

    Pisanje i prezentovanje akademskog rada jedan je od ključnih zadataka svakog studenta i istraživača, koji zahteva temeljno razumevanje metodologije, sposobnost pronalaženja relevantne literature, […]

    Rase pasa koje ne podnose hladnoću

    Neki psi uživaju da provode dosta vremena napolju, na snegu, dok, sa druge strane, ima i onih koji ne podnose zimu i hladnoću i više vole da su […]