Verovatno znate da će meso biti najukusnije ako je marinirano, ali važna je i jačina vatre kako ne biste dobili pregorele pljeskavice i ćevape ili uništili pileća krilca.
Zaljubljenici u kulinarstvo s Good Housekeepinga odlučili su da provere koliko jaka vatra na roštilju treba da bude kako bismo izbegli zagorelo meso, koje je često i sirovo iznutra. Oni preporučuju jednostavan način provere.
Nakon nekoliko testova zaključili su da treba staviti ruku iznad vatre, i to do 15 cm, kada smatrate da je spremna za roštiljanje. Zatim u sekundama izmerite koliko ste dugo uspeli da držite dlan iznad vatre pre nego što je to počelo da vam smeta i saznaćete da li je preslaba ili prejaka.
Prema njihovim preporukama, ako držite ruku tek dve sekunde, vatra je jaka. Ako izdržite tri do četiri sekunde, radi se o srednje prema jakoj vatri, a pet do šest sekundi je srednja jačina. Potom, sedam do osam sekundi znači da se radi o slabijoj vatri, a više od toga nije dobro za roštiljanje, piše tportal, a prenosi N1 Zagreb.
Verovatno znate da će meso biti najukusnije ako je marinirano, ali važna je i jačina vatre kako ne biste dobili pregorele pljeskavice i ćevape ili uništili pileća krilca.