• Jednostavan trik za savršeni roštilj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Verovatno znate da će meso biti najukusnije ako je marinirano, ali važna je i jačina vatre kako ne biste dobili pregorele pljeskavice i ćevape ili uništili pileća krilca.

    Zaljubljenici u kulinarstvo s Good Housekeepinga odlučili su da provere koliko jaka vatra na roštilju treba da bude kako bismo izbegli zagorelo meso, koje je često i sirovo iznutra. Oni preporučuju jednostavan način provere.

    Nakon nekoliko testova zaključili su da treba staviti ruku iznad vatre, i to do 15 cm, kada smatrate da je spremna za roštiljanje. Zatim u sekundama izmerite koliko ste dugo uspeli da držite dlan iznad vatre pre nego što je to počelo da vam smeta i saznaćete da li je preslaba ili prejaka.

    Prema njihovim preporukama, ako držite ruku tek dve sekunde, vatra je jaka. Ako izdržite tri do četiri sekunde, radi se o srednje prema jakoj vatri, a pet do šest sekundi je srednja jačina. Potom, sedam do osam sekundi znači da se radi o slabijoj vatri, a više od toga nije dobro za roštiljanje, piše tportal, a prenosi N1 Zagreb.

     

     

    Verovatno znate da će meso biti najukusnije ako je marinirano, ali važna je i jačina vatre kako ne biste dobili pregorele pljeskavice i ćevape ili uništili pileća krilca.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Kako prepoznati da li je med pravi?

    Pravi med je jedan od najzdravijih prirodnih proizvoda, poznat po brojnim zdravstvenim koristima, od jačanja imuniteta do poboljšanja kvaliteta sna. Međutim, tržište je preplavljeno različitim […]

    Naučnici otkrili koje su najpametnije rase pasa

    U životinjskom carstvu, veliki mozak je generalno povezan sa većom inteligencijom. Nova studija naučnika iz Francuske, međutim, pokazuje da to zapravo nije tačno kada su psi u […]