• Kako da kupus ukiselite za samo dva dana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nemate uslova ni prostora da držite kacu kupusa u stanu ili podrumu? Ali se ipak domaće sarme ne odričete? Rešenje postoji. Kupus možete da ukiselite za dva dana i to na sledeći način.

    Glavicu kupusa očistite od suvišni listova, i izdubite koren. U udubljenje sipajte sirće (otprilike mala kafena šoljica) i kašiku soli i protresite glavicu kako bi se sastojci ravnomerno rasporedili po celoj glavici. Ovako pripremljen kupus stavite u kesu koju ćete potom odložiti u zamrzivač na 48 sati. Kada je izvadite i odmrznete dobićete kiseli kupus. Priprema sarme može da počne!

     

    Postoji i jedan malo sporiji način da ukiselite kupus.

    Kada očistite glavicu, izdubite koren i sipate u šupljinu so, stavite kupus u dublji sud, a pored njega krišku hleba. Kupus potom prelijte ključalom posoljenom vodom (so po ukusu, ali ipak vodite računa da ga so čuva od kvarenja) i poklopite. Očekujte da se kupus ukiseli za najviše pet dana, ali uslov je da ga držite na toplom, piše Žena Blic.

     

    Nemate uslova ni prostora da držite kacu kupusa u stanu ili podrumu? Ali se ipak domaće sarme ne odričete? Rešenje postoji. Kupus možete da ukiselite za dva dana i to na sledeći način

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Naučnici otkrili koje su najpametnije rase pasa

    U životinjskom carstvu, veliki mozak je generalno povezan sa većom inteligencijom. Nova studija naučnika iz Francuske, međutim, pokazuje da to zapravo nije tačno kada su psi u […]

    Kako je nastala legendarna pesma „Bohemian Rhapsody“

    Postoji više “istinitih” priča o nastanku čuvene pesme grupe Queen. Neki kažu da je Fredi Merkjuri napisao “Bohemian Rhapsody” u svojoj kući u Londonu, dok je, prema Brajanu Meju, […]