• Na današnji dan rođena dvojica muzičkih velikana

  Na današnji dan, 8. januara 1935. rođen je Elvis Presley, američki pevač, muzičar i glumac, poznat po tituli kralja rokenrola, ikoničnom scenskom imidžu, kao i po svom ogromnom uticaju na muziku i kulturu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na današnji dan rođena dvojica muzičkih velikana
  Foto: Pixabay

  Njegovi energični, živi nastupi su kombinovali elemente rokenrola, gospela, R&B i kantri muzike, a izdao je preko 50 albuma, od kojih je veliki broj bio komercijalno uspešan.

  Foto: Pixabay
  https://www.youtube.com/watch?v=ttuVUynl5SU

  Takođe na današnji dan, 8. januara 1947. rođen je David Bowie, britanski pevač, tekstopisac, muzički producent i glumac, smatran jednim od najuticajnijih rok muzičara 20. veka. Njegova muzičko stvaralaštvo više od pet decenija, a tokom tog vremena je eksperimentisao sa različitim žanrovima, uključujući rok, pop, art rok, fank, soul, elektronsku muziku i džez. Bowie je bio poznat i po svojim provokativnim scenskim nastupima i imidžima, a tokom svoje karijere je stvorio nekoliko kultnih likova, kao što su Ziggy Stardust, Aladdin Sane i Thin White Duke.

  8. januara 2016. David Bowie je izdao svoj dvadeset šesti i poslednji studijski album, „Blackstar“, na svoj 69. rođendan i dva dana pred smrt. Ovaj album je postao njegovo prvo i jedino izdanje koje je dostiglo prvo mesto na listi albuma Bilbord 200 u SAD-u, a na 59. dodeli Gremija, album je nagrađen u kategorijama „Najbolji album alternativne muzike“, „Najbolji dizajn paketa“, „Najbolji snimljeni album“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Prestupne godine – šta bi bilo da ih nema

  Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365 i još četvrt dana. Prestupne godine postoje i pomažu da se kalendar od 12 meseci uskladi sa kretanjem […]

  Najstariji bukvar na našem jeziku

  Smatra se da je bukvara moralo biti na našim prostorima i u srednjem veku, ali najstariji bukvar za koji se danas zna jeste onaj koji je napisao, i u Mlecima 1597. štampao, jeromonah Sava Dečanac, […]