• NAJVEĆI NAPAD U ISTORIJI FEJSBUKA: Hakovani profili 29 miliona korisnika

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Podaci 29 miliona korisničkih računa ukradeni su u najvećem hakerskom napadu na Facebook u istoriji te društvene mreže, potvrdila je u petak ta kompanija.

  Kompanija nije imenovala počinitelja, ali je saopštila da FBI aktivno istražuje ko je izvršio napad, prenosi AP.

  Kompanija je ranije objavila da su podaci oko 50 miliona korisnika bili izloženi zbog bezbednosne rupe zahvaljujući kojoj su hakeri ukrali lozinke pomoću kojih su mogli pristupiti njihovim profilima. Hakeri su došli do imena, e-mail adresa, telefonskih brojeva, mesta prijava…

  Za sada nije jasno koliki broj podataka je iskorišćen, a nakon što su na službenom blogu objavili kako su hakeri imali pristup brojevima telefona i mejlovima više od 29 miliona korisnika, a svetski mediji nazvali su to najvećim hakerskim napadom na Facebook ikada.

  Od tih 29 mioliona korisnika, hakeri su se domogli i dodatnih podataka: pola, grada u kojem žive, rođendana, podataka o uređaju sa kojeg pristupaju Facebooku, zadnjih 10 mesta na kojima su se „prijavili“ na društvenoj mreži i zadnjih 15 pretraga.

  Za još milion korisnika hakeri su pokušali, ali nisu uspeli da dođu ni do kakvih podataka.

  Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg je rekao da su napadači imali mogućnost da pgledaju privatne poruke ili postove na nalogu, ali da nema podataka da sz to i učinili.

  Kompanija je saopštila da će sve hakovane korisnike obavestiti u narednih nekoliko dana. Facebook tvrdi da napad nije uticao na druge društvene mreže u vlasništvu kompanije: Messenger, WhatsApp i Instagram.

  Podaci 29 miliona korisničkih računa ukradeni su u najvećem hakerskom napadu na Facebook u istoriji te društvene mreže, potvrdila je u petak ta kompanija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Kako da zaštitite dom od provalnika?

  Bezbednost doma predstavlja osnovnu brigu svakog vlasnika, a zaštita od provalnika ključni je aspekt očuvanja sigurnosti. Sa stalnim porastom broja provala, važno je preduzeti proaktivne korake […]

  Koja je obavezna auto oprema za zimu?

  Zimski meseci donose izazove na putevima, postavljajući dodatne zahteve vozačima kako bi održali svoju bezbednost, ali i bezbednost drugih na putu. Vožnja automobila zimi zahteva posebnu opremu i […]