Zamrznute verzije nisu sklone kvarenju, a ponekad imaju i više nutritivnih vrednosti nego sveže namirnice.
1. Bobičasto voće
Maline, jagode i borovnice slatko su letnje voće, ali često se dogodi da ga zahvati buđ još i na rafovima prodavnica. S druge strane, zamrznuto voće neće zahvatiti buđ i biće spremno za konzumaciju čak i kada ne traje sezona njegovog sazrevanja.
2. Grašak
Zamrznuti grašak sadrži više nutrijenata nego onaj sveži, a razlog tome leži u činjenici da sveži grašak gubi vitamine i minerale nekoliko sati ili dana od branja. Zamrznuta verzija pak, ubrana je, pripremljena i smrznuta u trenucima kada je nutritivna vrednost graška najveća.
3. Brokoli
Nutritivne vrednosti brokolija ne menjaju se zamrzavanjem, a svež brokoli ubrzo će postati bled i mekan. Zamrznut dugo ostaje svež.
4. Mlevena junetina
Mlevena junetina kvari se brže nego čitav komad mesa jer je takvo meso izloženije kiseoniku. U tom obliku meso je izloženije i bakterijama koje se ubrzano množe dok zamrznuta verzija neće dopustiti nastanak bakterija.
5. Mango
Ključni problem odabira manga njegovo je kratko stanje savršene zrelosti. Međutim, prehrambene kompanije znaju kada je najbolje vreme da se ubere voće i da se zamrzne, te je i smrznuta verzija puno bolji izbor nego ona svježa, prenosi Ordinacija.
Zamrznute verzije nisu sklone kvarenju, a ponekad imaju i više nutritivnih vrednosti nego sveže namirnice.