• Recept Džejmija Olivera za najsavršenije testo za picu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Picu više nećete morati da naručujete iz restorana zbog toga to vam je priprema testa najzahtevniji deo pravljenja ovog italijanskog specijaliteta kod kuće.

    Svetski poznati kuhar Džejmi Oliver ima recept za savršeno testo za picu koje će baš svaki put biti hrskavo i sočno pa će svi tražiti parče više.

    Sastojci koji su vam potrebni za četiri srednje veličine:

    pola kilograma brašna

    prstohvat soli

    jedna kesica suvog kvasca

    dve kašike maslinovog ulja

    kašičica šećera

    Priprema: 

    Pomešajte brašno i so u dubljoj posudi. U čašu tople (ne vrele) vode umešajte kvasac i šećer i ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne. Zatim ga ubacite u posudu s brašnom i soli, dodajte još 300 ml vode i ulje i mesite rukama dok ne dobijete savršeno glatko testo.

    Prebacite testo u veliku posudu, pospite ga brašnom i prekrijte krpom. Stavite je na toplo mesto i čekajte otprilike sat vremena da se testo digne.

    Nakon što je prošlo sat vremena, izvadite testo i gnječite ga rukama kako biste izbacili vazduh iz njega. Testo odmah možete iskoristiti ili ga možete umotati u foliju i staviti u frižider.

    Picu više nećete morati da naručujete iz restorana zbog toga to vam je priprema testa najzahtevniji deo pravljenja ovog italijanskog specijaliteta kod kuće.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Kako napisati i prezentovati akademski rad?

    Pisanje i prezentovanje akademskog rada jedan je od ključnih zadataka svakog studenta i istraživača, koji zahteva temeljno razumevanje metodologije, sposobnost pronalaženja relevantne literature, […]

    Rase pasa koje ne podnose hladnoću

    Neki psi uživaju da provode dosta vremena napolju, na snegu, dok, sa druge strane, ima i onih koji ne podnose zimu i hladnoću i više vole da su […]