• Sveznalkov rečnik

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U nedelju, 19. novembra tačno u podne na YouTube kanalu “Sveznalkov rečnik” biće emitovana prva epizode istoimene serije za decu.

  Igrana web serija “Sveznalkov rečnik” kroz 10 epizoda od 3 minuta na vedar i dopadljiv način objašnjava neke od najpoznatijih poslovica srpskog jezika. Glavni lik – Sveznalko, simpatični štreber, u svojoj laboratoriji svakodnevno pokreće razne eksperimente u kojima ga uglavnom osujećuje njegova razigrana, pomalo nespretna sestra Milica. Ova dva lika nam, svako na svoj način , dočaravaju svoje viđenje poslovice koja im se sama nameće situacijom u kojoj su se našli. Milica zamišlja na koji bi sve način magla mogla biti uhvaćena, dok nam Sveznalko jasno i precizno objašnjava šta tačno znači kada kažemo da je neko “uhvatio maglu”. 

  Ekipu serije “Sveznalkov rečnik” čine sjajni glumci Aleksandar Milković i Anastasija Mitić, zajedno sa glumcima Jelena Đulvezan, Stefan Bundalo, Stefan Juanin, Dejan Karlečik, Relja Milić, Miloš Vojnović, Danilo Milovanović, Aleksa Ilić. Serija je realizovana u produkciji ARTfrakcije, a uz pomoć SUPERSTE fondacije. 

  Nove epizode serije “Sveznalkov rečnik” biće emitovane svake nedelje u terminu od 12h, do kraja januara 2018. godine.    

  U nedelju, 19. novembra tačno u podne na YouTube kanalu “Sveznalkov rečnik” biće emitovana prva epizode istoimene serije za decu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Prestupne godine – šta bi bilo da ih nema

  Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365 i još četvrt dana. Prestupne godine postoje i pomažu da se kalendar od 12 meseci uskladi sa kretanjem […]

  Najstariji bukvar na našem jeziku

  Smatra se da je bukvara moralo biti na našim prostorima i u srednjem veku, ali najstariji bukvar za koji se danas zna jeste onaj koji je napisao, i u Mlecima 1597. štampao, jeromonah Sava Dečanac, […]