• ODRŽANA 24. FIJAKERIJADA U CREPAJI: Više od stotinu zaprega jezdilo Crepajom

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  „Crepajački fijaker“ je po 24. put održan u Crepaji. Učestvovalo je 100 zaprega iz svih krajeva Srbije, a konjari su se nadmetali  u dvopregu, četvoropregu i petopregu. Pred više od 4.000 posmatrača najviše uspeha imala je Ergela „Veličković“ iz Jabuke koja je osvojila nekoliko pehara, a pobedila je u vožnji petoprega.
   

  -Trenirali smo nekoliko meseci i to je dalo rezultate,-kaže Boris Mijalkovski, vozač fijakera iz Jabuke.

   

  U konkurenciji četvoroprega pobedio je Milenko Radaković iz surčinske Ergele „Bulić“ dok je u konkurenciji dvoprega, gde je konkurencija bila najveća trijumfovala  Ergela „Stari Tamiš“ sa vozačem Slobodanom Pavlovim iz Dolova.  Najbolji mladi dvopreg predstavio je Miša Erdeljan iz Zrenjanina, najlepše fijakere imali su Nikola Topalović iz Čačka i Siniša Ćajkušić iz Rume.

   

  -Crepaja je jedna jedina. Crepaja je čudo. Fijakerijada u ovom selu okuplja najbolje lipicanere i fijakere i u ovo selo uvek rado dolazimo,-vele Rajko Jovanović iz Aranđelovca, Stevan Dražeta  iz Starih Banovaca i Neša Tomić iz Kikinde, koji je dobio nagradu za redovno učešće i opšti utisak.

   

  -Prezadovoljni smo što smo uspešno organizovali fijakerijadu, a već od sutra počinjemo pripreme za narednu 25. iduće godine,-poručuje Branislav Jankov, predsednik Konjičkog kluba „Lipicaner“ organizatora manifestacije.

   

  Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica je otvarajući fijakerijadu najavio da će kovačička opština uložiti 5 miliona dinara kako bi se uredile tribine na stadionu „100 topola“ a nagrada za najsrećnijeg posetioca, ždrebe, pripala je dobitnmiku ulaznice broj 2988, koji se još uvek nije javio da preuzme nagradu.

  „Crepajački fijaker“ je po 24. put održan u Crepaji. Učestvovalo je 100 zaprega iz svih krajeva Srbije, a konjari su se nadmetali  u dvopregu, četvoropregu i petopregu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Kako da zaštitite dom od provalnika?

  Bezbednost doma predstavlja osnovnu brigu svakog vlasnika, a zaštita od provalnika ključni je aspekt očuvanja sigurnosti. Sa stalnim porastom broja provala, važno je preduzeti proaktivne korake […]

  Koja je obavezna auto oprema za zimu?

  Zimski meseci donose izazove na putevima, postavljajući dodatne zahteve vozačima kako bi održali svoju bezbednost, ali i bezbednost drugih na putu. Vožnja automobila zimi zahteva posebnu opremu i […]