• RFZO: Pacijentu iz Srbije transplantirana pluća u Budimpešti

  Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao 10 sati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RFZO: Pacijentu iz Srbije transplantirana pluća u Budimpešti
  Foto: Pixabay

  „Jedini spas za pacijenta bio je novi organ, a zahvaljujući podršci i zajedničkom angažovanju Srpske pravoslavne crkve, Ambasade Srbije u Mađarskoj, Uprave za retke bolesti, kao i dobrim odnosima državnog vrha Srbije i Mađarske, Nacionalni institut za onkologiju iz Bidimpešte prihvatio je na lečenje ovog državljanina Srbije starog 41 godinu“, navodi se u saopštenju RFZO.

  Drugi centri u Evropi sa kojima je RFZO kontaktirao, odbili su da prime pacijenta zbog toga što Srbija nema organe za razmenu.

  „Složena priprema zahtevala je i odlazak na edukaciju jednog pulmologa iz naše zemlje kako bi mogao da prati dalji oporavak pacijenta po otpustu iz bolnice. Sve troškove lečenja i sanitetskog prevoza pokrio je RFZO“. navodi se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zdravlje

  Tumačenje kompletne krvne slike (KKS) za početnike

  Kompletna krvna slika (KKS) predstavlja osnovnu laboratorijsku analizu krvi koja se radi zbog procene opšteg zdravstvenog stanja čoveka. Analize krvi jasno ukazuju na to da li postoje upalni […]