• Protest Privrednog suda u Pančevu protiv TV Happy

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Privredni sud u Pančevu je izrazio najoštriji protest zbog postupka Televizije Hepi koja je predsednicu tog suda optužila da „kontinuirano sprovodi organizovane kriminalne radnje“.
    Pančevački Privredni sud je 7. oktobra, saopštio  da je TV Hepi „grubo i direktno kršila osnovna ljudska prava“, zatim Zakon o javnom informisanju, kao i da je prekršila ustavne odredbe kojima je propisano da je sudija nezavistan u obavljanju sudijske funkcije.

    „Smatramo da je dužnost svih državnih organa da preduzmu mere iz svoje nadležnosti u cilju zaštite integriteta sudija, njihovih porodica i da obezbede da se sporovi rešavaju nepristrasno u skladu sa Zakonom bez ikakvih uticaja i pritisaka bilo koga, a posebno medija zarad isključivo ličnih interesa, pritom imajući u vidu navod da sto puta izgovorena laž vremenom postaje istina“, kaže se u saopštenju.

    U saopštenju se navodi da je TV Hepi 2. i 3. oktobra objavljivao da ima saznanja da u Privednom sudu u Pančevu predsednica suda Speranca Jančić i njen suprug, sada advokat, a bivši tužilac „kontinuirano sprovode organizovane kriminalne radnje“, kao i da se pozivaju svi gradjani koji imaju saznanja na ovu temu da proslede njihovoj TV.

    Kolegijum suda u Pančevu saopštio je i to da su napadi TV Hepi na sud „rezultat nezadovoljstva sudskom odlukom“ u sporu preduzeća Viacom Tim iz Beograda i Luke Dunav iz Pančeva, koju je donela upravo predsednica suda Speranca Jančić i koja je potvrđena pred Prvirednim apelacionim sudom.

    TV Hepi, dodaje se, objavljuje najave emisije o korupciji u pravosuđu uz slike Privrednog suda u Pančevu i navode da će se baviti sporom preduzeća Viacom Tim i Luke Dunav.

    Saopžtenje u celoti možete pročitati ovde.

     

    Pročitajte: NUNS podnosi prijavu protiv TV Hepi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]