• Zašto kuce i mace ne mogu u pančevačke autobuse?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 23. maj – Zastupnica Društva za zaštitu životinja i prirode Ekolibrijum, Zora Kolarski, u ponedeljak, 23. maja objavila je dopis koji je prosleđen Agenciji za saobraćaj, u kojem se traži da se pokrene inicijativa za izmenu i dopunu Odluke o javnom gradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Pančeva, kako bi se omogućio prevoz kućnih ljubimaca u posebnom transporteru.

    Kako ona navodi, Ekolibrijumu se javilo više građana sa željom da se nešto preduzme po pitanju prevoza kućnih ljubimaca, na osnovu čega je upućena molba ATP-u da se pokrene inicijativa.

    Nadležni iz ATP-a kažu da je odluka o zabrani prevoza životinja stav Grada, a ne ove firme. Iako gaje pozitivne emocije prema životinjama, ipak moraju da brinu o potrebama svih korisnika. Takođe, poručuju da postoji dobra volja da se neke stvari promene.

    Prema sadašnjoj Odluci o javnom gradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Pančeva, član 37, u vozilo koje obavlja javni gradski prevoz zabranjeno je primiti na prevoz životinje, osim peradi u posebnoj ambalaži i pasa u slučaju propisanim članom 40. Ovaj član dozvoljava slepim i slabovidim licima uvođenje u vozilo specijalno dresiranih pasa vodiča za slepa lica sa zaštitnom korpom.

    Očigledno je da je, osim želje vlasnika, potrebno da se izmeni i Odluka kojom se reguliše javni prevoz.

    Možda će se novi saziv Skupštine Pančeva pozabaviti ovim pitanjem.

    Zastupnica Društva za zaštitu životinja i prirode Ekolibrijum, Zora Kolarski, u ponedeljak, 23. maja objavila je dopis koji je prosleđen Agenciji za saobraćaj, u kojem se traži da se pokrene inicijativa za izmenu i dopunu Odluke o javnom gradskom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Pančeva, kako bi se omogućio prevoz kućnih ljubimaca u posebnom transporteru.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]