• SVETSKI SUSRET VOJLOVČANA

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prema ranije objavljenom programu, sa prepodnevnim bogosluženjem održanom u reformatskoj crkvi 17. septembra započet je 3. Svetski susret vojlovčana.

    Prvi je organizovan u septembru 2007. godine za kirvaj u zajedničkoj organizaciji vojlovačke reformatske hrišćanske crkve i MKUD-a „Tamaši Aron”, na predlog sveštenika, Bele Halas i prežbiterijuma.

    Za tadašnji, višednevni susret u rodno selo su se vratili poneki članovi iz više od 30 porodica, ali i cele familije iz svih krajeva sveta. Nakon uspešno realizovane proslave rodila se odluka da se svake pete godine organizuje sličan svetski susret.
    Prvi ovogodišnji gosti su već stigli iz Kanade i Nemačke, a prema očekivanjima mnogi će još stići tokom naredne nedelje.

    Nakon bogosluženja vernici su zajedno sa biskupom, Belom Halas i njegovim pomoćnikom, Zoltanom Silađijem na vojlovačkom groblju položili vence na grobove sveštenika Karolja Tomke, koji je predvodio doseljenje mađara i Antala Kočiš, koji je u vojlovačkoj zajednici služio više od 50 godina kao i njegove supruge, popadije Marte. Vernici su pevali 90. psalm i 421. pesmu i na taj način odali počast svojim sveštenicima, a vence su položili biskup, Bela Halas i ekonom crkvene zajednice, Šandor Đerfi.

    3. Svetski susret vojlovčana i proslava 500. godišnjeg jubileja reformacije zaplanirani su u okviru proslave kirvaja i nastavljaju se u utorak sa pripremnim bogosluženjem za pričest.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija