• Direktorka ZJZ Pančevo: U poslednje vreme slabiji odziv građana Južnog Banata za vakcinaciju protiv korone

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo, dr Ljiljana Lazić izjavila je da se u poslednje vreme beleži slabiji odziv građana Južnog Banata za vakcinaciju protiv kovida19, posebno među mlađim osobama.

  Ona je, kako prenose Novosti, istakla da vakcina ima dovoljno i da je neophodno da se svi vakcinišu, kako bismo jesen dočekali spremniji, jer je četvrti talas, kako kaže, gotovo izvestan.

  Epidemijska situacija u Južnom Banatu je bolja nego tokom zime, ali je i dalje nesigurna, zbog čega nadležni apeluju na građanstvo da se vakciniše protiv koronavirusa.

  Svakog dana registruje se do pet novih slučaja zaraze, uglavnom u Pančevu i Vršcu, što potvrđuje da je virus i dalje živ i da cirkuliše.

  U poslednja 24 časa među 63 testirana uzorka prisustvo virusa je registrovano kod četvoro pacijenata, po dva u Pančevu i Vršcu.

  Vakcinacija se u Pančevu obavlja svakodnevno od sedam do 20 časova u bivšoj apoteci „Higija“ u Ulici Miloša Obrenovića, dok je u Vršcu za to namenja ambulanta Doma zdravlja u Ulici Dimitrija Tucovića, koja je otvorena od 8 do 19 časova.

   

  Direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo, dr Ljiljana Lazić izjavila je da se u poslednje vreme beleži slabiji odziv građana Južnog Banata za vakcinaciju protiv kovida19, posebno među mlađim osobama.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PANČEVO: Sindikat Sloga protiv direktora Pantransporta – Ko je u pravu?

  Udruženi sindikati Srbije Sloga su putem saopštenja koje je našoj redakciji dostavljeno 3. decembra, naveli da su podneli zvaničan predlog za krivično gonjenje Voje Savičića, direktora Pantransport d.o.o. Pančevo, a da je predlog upućen Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog, kako kažu, sumnje na ozbiljno kršenje prava radnika na sindikalno udruživanje i delovanje.

  PANČEVO: Zašto je važno ukloniti opalo lišće

  Sezona skupljanja opalog lišća ove godine je kasno počela, zbog produženog lepog vremena, koje smo imali u novembru. Ekipe gradskog „Zelenila“ u Pančevu, svakodnevno su na terenu, a građanima koji ga sami skupljaju poručuje se da je paljenje zabranjeno.

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.