• Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

  Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu za dodelu subvencija i transfera namenjenih za projekte razvoja turizma u 2024. godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu
  Foto: 013info

  Kako je navedeno na opštinskom sajtu, iz budžeta opštine opredeljeno je milion dinara za učešće na konkursu, a dodeljena sredstva su u nivou procenjene vrednosti projekta, s tim što lokalna samouprava obezbeđuje nadzor, u iznosu od sto hiljada dinara.

  Ugovor o dodeli sufinansirajućih sredstava 8. aprila je u Beogradu potpisala, po ovlašćenju predsednice opštine, Slađana Ćirikovački, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti OU Kovin. Projekat, za koji će biti sprovedena javna nabavka u skladu sa zakonom, predstavlja IV fazu postavljanja pontona za formiranje plovnog pristana za ribarske čamce i manja nautička plovila na Dunavcu. Po ugovoru o dodeli sredstava, rok za realizaciju je devet meseci, što praktično znači da će pristan na Dunavcu biti proširen novim pontonima najkasnije do početka 2025. godine.

  – Na ovaj način, proširuje se turistička ponuda „sa reke“, s obzirom na to da će kovinski pristan u rukavcu Dunava dodatno biti raspoloživ kao bezbedno i dobro mesto i za vlasnike plovila koji bi u Kovinu proveli i nekoliko dana i opredelili se da baš ovaj kraj bude njihova destinacija za odmor, uživanje i obilazak najzanimljivijih lokacija, dodaje se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo