• PANČEVO: Obnova obrazovnih institucija kroz konkurs „Zajednici zajedno”

  Kroz jubilarni 15. konkurs programa „Zajednici zajedno”, koji je kompanija „Naftna industrija Srbije posvetila obrazovanju i nauci, sa 16,5 miliona dinara podržano je osam pančevačkih škola.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Obnova obrazovnih institucija kroz konkurs „Zajednici zajedno”
  Foto: Pixabay

  Osnovna škola „Branko Radičević”dobila je 2.394.000 dinara za zamenu prozora, a osmoljetka „Miroslav Mika Antić” 1.510.500 dinara za zamenu unutrašnje stolarije, koja nije menjana od izgradnje škole. Sa 2.641.000 dinara, prozore i vrata zameniće aluminijumskim i i škola „Sveti Sava”, dok će OŠ „Žarko Zrenjanin” iz Banatskog Novog Sela za 3.233.496 dinara opremiti kabinete hemije i fizike opremom i nastavnim sredstvima i podići funkcionalnost objekta sanacijom dečjih umivaonika, formiranjem ogledne učionice i u dvorištu škole postavljanjem manjeg amfiteatra, kao i kutaka za različite vrste aktivnosti.

  Pančevačkoj Tehničkoj školi „23. maj” pripalo je 2,5 miliona dinara za zamenu prozora u hemijskim laboratorijama, a Elektrotehnička škola „Nikola Tesla” će nabaviti 15 računara za kabinet koji koristi 296 učenika iz 10 odeljenja. Za tu namenu opredeljeno je 1.004.955 dinara, dok je Mašinska škola „Pančevo” dobila 1.250.000 dinara za opremanje kabineta za nastavu elektrotehnike i elektronike. U Muzičkoj školi „Jovan Bandur” iz Pančeva dobijenim iznosom od 1.966.049 dinara biće sanirani podovi, izvedeni električni radovi, postavljena nova rasveta, kao i nova aluminijumska vrata i adaptiran i sređen ulazni hodnik.

  U godini jubileja, projektima koji će biti realizovani u 13 partnerskih gradova i opština, kompanija NIS ulaže rekordnih 144,5 miliona dinara u želji, kako se navodi, da pruži doprinos unapređenju uslova za obrazovanje mladih u skladu sa savremenim modelima učenja, i doprinese unapređenju uslova za rad naučnih ustanova, kako bi naučnici razvijali stručne potencijale. Tako su ove godine izabrana 54 projekata osnovnih i srednjih škola u Srbiji, kojima će biti osavremenjen nastavni proces i infrastrukture objekata, kao i naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova, čiji projekti za cilj imaju unapređenje infrastrukturnih i inovacionih kapaciteta naučnih ustanova.

  „Reč je o najvećem godišnjem iznosu sredstava koje će NIS izdvojiti za podršku lokalnim zajednicama u okviru programa ’Zajednici zajedno’, od njegovog osnivanja, 2009. godine. Na ovaj način kompanija želi da obeleži 15 godina postojanja svog najznačajnijeg društveno odgovornog programa”, napominju u NIS-u.

  Ovogodišnji ciklus programa „Zajednici zajedno” kompanija NIS sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije. Projekti će, osim u Pančevu, biti realizovani i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Čačku, Kikindi, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]