• Ombudsman kontroliše pančevački Centar za socijalni rad zbog dečaka koji je ubio 12 jaganjaca

  Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak po sopstvenoj inicijativi ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Pančevo.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ombudsman kontroliše pančevački Centar za socijalni rad zbog dečaka koji je ubio 12 jaganjaca
  Foto: 013info

  On je putem sredstva javnog informisanja došao do saznanja da je u mestu kod Vršca dečak starosti 13 godina sekirom ubio 12 jaganjaca.

  – Imajući u vidu uzrast počinioca kao i uznemirujuće okolnosti tog čina, Zaštitnik građana pokrenuo je postupak po sopstvenoj inicijativi ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Pančevo.

  Kako je pojašnjeno na sajtu ombudsmana, od centra je zatraženo da se u roku od sedam dana izjasni o svim relevantnim činjenicama u vezi sa navedenim slučajem.

  Zaštitnik građana Zoran Pašalić ovom prilikom poziva nadležne organe da pokažu odlučnost i spremnost da stanu na put epidemiji nasilja koja nas je zadesila u poslednjih nekoliko dana.

  Moramo uspeti u toj borbi. Svako od nas pojedinačno, kao i društvo u celini ima obavezu i odgovornost da odlučno osporava ambijent nasilja sve u cilju dobrobiti i napretka svih nas, poručio je Pašalić.

  Podsetimo, u selu Markovac, kod Vršca, u ponedeljak, 11. marta, dečak star 13 godina sekirom je ubio 12 jaganjaca.

  Dete je prevezeno u Klinički centar Vojvodine na dalje lečenje i ispitivanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]