• Pančevačko dečije odmaralište na Divčibarama pruža nezaboravna iskustva školarcima

  Pančevo ima svoje dečije odmaralište na Divčibarama još od sedamdesetih godina prošlog veka, a od 2004. godine ovde borave deca čiji boravak sufinasira grad iz lokalnog budžeta pomažući na taj način roditeljima da uz minimalan trošak decu pošalju na sedmodnevni odmor.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevačko dečije odmaralište na Divčibarama pruža nezaboravna iskustva školarcima
  Foto: 013info

  Dečije odmaralište na Divčibarama ovoge leta je delimično renovirano. Saniran je oštećeni krov, ofarbane i učvršćene ograde, urađena je nova hidroizolacija, zamenjena su vrata i dušeci i kupljen nov nameštaj za zajedničke prostorije.

  U novom ambijentu trenutno uživaju đaci iz Osnovne škole iz Jabuke i učenici Muzičke škole iz Pančeva.

  Teodora Basta, učenica, za RTS je rekla:

  – Ovih sedam dana na Divčibarama bilo mi je najboljih sedam dana u životu

  Nada Gajić, učenica, navela je:

  – Pamtiću sve ovo po dobrim prijateljima, po vežbanju i poboljšanju sviranja na violini, jer sam ovde dosta napredovala.

  Miša Holok, učenik, istakao je:

  – Sve ovo ću pamtiti po drugovima, jer sam stekao mnogo novih i ovde mi je lepše da sviram nego u Pančevu.

  Ksenija Čavoški, učenica, kazala je:

  – Dosta sam se poboljšala na violini, a nisam ranije dobro svirala, sad sam ovde nešto novo naučila.

  Tokom godine u odmaralištu boravi oko 4.000 dece.

  U odmaralištu o bezbednosti dece 24 sata brine dvanaestoro ljudi koji im obezbeđuju sve što je potrebno za prijatan boravak u samom objektu, a i u prirodi.

  Javno preduzeće „Urbanizam” brine o odmaralištu i ovde već planiraju nove investicije i izgradnju savremenog dečijeg igrališta:

  Iva Stojanov iz JP „Urbanizam”, istakla je:

  – Pančevo je jedini grad u Srbiji koji ima ovakav tip odmarališta i koji subvencioniše boravak sedam dana. Roditelji plaćaju samo 3.000 dnevno pun pansion. Ovaj objekat namenjen je deci školskog uzrasta, imamo i specijalne škole kao što su Mara Mandić i muzička i baletska škola, polaznike regionalnog Centra za talente i sportiste sa teritorije našeg grada.

  Pored nastave u prirodi, deca ovde uživaju i u dugim šetnjama upoznajući tako sve lepote Divčibara, a dolazak iz grada na ovakvo jedno mesto svima mnogo znači i prija i zato ne čudi što su svi kapaciteti popunjeni tokom čitave godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Svetski dan borbe protiv side obeležen i u Pančevu

  Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side (KOMPAS) i ove godine zanimljivim, ali i edukativnim programom tokom čitavog dana obeležava 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side.

  Pančevo: Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare

  Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare u Pančevu pokrenuta je od strane nekoliko pančevačkih udruženja, sa idejom da skrenu pažnju javnosti na stanje u kojem se nalazi Vajfertova pivara stara 301 godinu.