• Pančevačkoj ekonomskoj školi „Paja Marganović” pola miliona za učeničku zadrugu

  Ekonomska škola „Paja Marganović“ redovno učestvuje u humanitarnim akcijama preko svoje učeničke zadruge koja postoji već duži niz godina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevačkoj ekonomskoj školi „Paja Marganović” pola miliona za učeničku zadrugu
  Foto: Pixabay

  Nedavno su od Ministarstva prosvete dobili 500.000 dinara za projekat „Za humanitarne aktivnosti i peciva fina potrebna nam je kopir mašina“.

  – Učeničke zadruge su izvrstan projekat koje je naše ministarstvo uvelo, a naša zadruga ima sve aktivnosti kao jedno pravo malo preduzeće, kaže predsednica skupštine učeničke zadruge i profesorka geografije Branka Marković.

  – Veoma je značajno da se kod učenika razvije humanost i empatija, kao i preduzetnički duh. Sva sredstva koja zaradimo preko učeničke zadruge uglavnom odlaze u humanitarne svrhe.

  Profesorka matematike Sandra Popovski, zadužena za učeničku zadrugu, istakla je da su ova sredstva koje je škola dobila vrlo važna za sve učenike škole i da će se potruditi da u narednom periodu organizuju što više bazara. Sav prikupljen novac biće prosleđen u humanitarne svrhe, odnosno ljudima kojima je to najpotrebnije.

  Iz ove obrazovne ustanove poručuju da će se potruditi kao i do sada da organizuju što više humanitarnih akcija i da se nadaju da će uvek biti tu za sve kojima je pomoć najpotrebnija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo