• PANČEVO: Čuvam svoje zdravlje,ponosim se osmehom – Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova

  Od 13. do 19. maja na teritoriji Srbije obeležava se Nedelja zdravlja usta i zuba pod sloganom „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Čuvam svoje zdravlje,ponosim se osmehom – Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova
  Foto: Pixabay

  Cilj ovogodišnje kampanje je prosvećivanje opšte populacije o značaju i načinima očuvanja oralnog zdravlja. U okviru Nedelje zdravlja usta i zuba naglašava se povezanost oralnog i opšteg zdravlja, kao i značaj oralnog zdravlja za svakodnevne aktivnosti kao što su govor i smeh.

  U okviru kampanje organizuje se konkurs za izbor najboljih literarnih sastava i likovnih radova. Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u vrtićima i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja i edukuju deca o značaju i načinima očuvanja zdravlja usta i zuba, naročito u okviru porodice i uslovima koje ona omogućava.

  Vrtići i osnovne škole mogu da dostave po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole i od 5. do 8. razreda. Radovi za Južnobanatski okrug se dostavljaju Zavodu za javno zdravlje Pančevo – Odsek za promociju zdravlja do 19. maja 2024. godine, sa naznakom „Za konkurs XXXIV Nedelja zdravlja usta i zuba“ na adresu Pasterova 2, Pančevo.

  Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

  Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad na temu ovogodišnje kampanje.

  Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou, postavljeni na sajt Instituta za javno zdravlje Srbije i prezentovani na simpozijumu zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo