• Pančevo: Nagrađen projekat „Eko rep azbuka Vasinih učenika“

  Pobednik Ekoopštine u kategoriji Zelene škole je Osnovna škola „Vasa Živković“ iz Pančeva, koja je konkurisala sa projektom „Eko rep azbuka Vasinih učenika“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pančevo: Nagrađen projekat „Eko rep azbuka Vasinih učenika“

  Nagrađeni projekat osmislila je Bosiljka Dimitrijević, profesorka srpskog jezika sa svojim učenicima. 

  – Cilj ovog školskog projekta je da učenici svojim angažovanjem u stvaranju pesme, ali i video materijala i svojim učešćem u akcijama u ozelenjavanju i čišćenja grada ukažu na neophodnost učešća svih ljudi u lokalnoj zajednici u očuvanju zdrave životne sredine. Učenici su istraživali koji su najveći izvori zagađenja u gradu, fotografisali delove grada. Fotografisali su zateklo stanje na ulicama.Neke slike koje pokazuju pozitivan primer očuvanja životne sredine, a neke na zagađanje izazvano ljudskim nemarom,ali i industrijskim zagađenjem. Uz niz akcija ozelenjavanja grada i čišćenja obale reke Tamiš, fotografije  su u radu ovih učenika spojene u kreativnu ekološku poruku u vidu video poruke. Pesma je zamišljena kao efektna i pozitivna poruka, kako našim sugrađanima, tako nosi i univerzalnu poruku koja ukazuje na važne probleme. Učenici su nakon ovih akcija osmislili tekst pesme u kojoj svaki stih počinje slovom azbuke, navodi profesorka Bosiljka Dimitrijević.

  U Ambasadi Francuske u Beogradu je u četvrtak, 5. oktobra, svečano dodeljena nagrada Ekoopštine.  

  U okviru konkursa Ekoopština Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji organizuju takmičenje pod nazivom „Zelene škole“ koje ima za cilj podizanje ekološke svesti građana i podsticanje dobrih praksi u pogledu zaštite životne sredine srpskih učenika i nastavnika. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo