• PANČEVO: Obeležen Dan 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije

  U kasarni „Rastko Nemanjić u Pančevu juče je održana vojna svečanost povodom Dana 72. brigade za specijalne operacije, koji se obeležava 27. januara u spomen na prvi uspešno izvršen borbeni zadatak.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Obeležen Dan 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije
  Foto: Pixabay

  Pred svečanim strojem pripadnika jedinice, pročitane su čestitke povodom praznika, sumirani su rezultati rada u prethodnom periodu i uručena priznanja najboljim pojedincima, nakon čega su položeni venci u spomen-sobi brigade, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  U osvrtu na postignute rezultate u protekloj godini – koju je obeležilo dalje jačanje sposobnosti jedinice, pre svega kroz realizaciju Projekta 5000 i nastavak opremanja savremenim naoružanjem i vojnom opremom – istaknuto je da su pripadnici 72. brigade uspešno realizovali sve dodeljene zadatke, pokazavši pritom vrhunsku obučenost, visok moral i profesionalizam.

  Svečanosti su prisustvovali načelnici uprava Generalštaba Vojske Srbije, raniji komandanti brigade, predstavnici jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, organa lokalne samouprave, Ministarstva unutrašnjih poslova, te udruženja veterana i institucija sa kojima jedinica sarađuje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo