• PANČEVO: Omladinska akcija dobrovoljnog davanja krvi

  Crveni krst Pančevo, zbog izuzetno malih zaliha krvi, nastavlja sa organizovanjem zajedničkih vanrednih akcija prikupljanja krvi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Omladinska akcija dobrovoljnog davanja krvi
  Foto: Pixabay

  – Pančevački srednjoškolci i srednjoškolke se priključuju ovoj inicijativi na čemu se ovim putem zahvaljujemo učenicima i učenicama Gimnazije Uroš Predić, kao i profesorima koji su ih podržali, te je na njihovoj jučerašnjoj akciji, koja je organizovana u Crvenom krstu Pančevo, prikupljeno 27 dragocenih jedinica krvi. Na redovnoj popodnevnoj Gradskoj akciji prikupljena je još 41 jedinica krvi, saopštava Crveni krst.

  I Mašinska škola se priključila priključila organizivanju omladinske akcije, koja će se održati u petak 1. marta, u terminu od 10,00 do 13,00 časova.

  – Molimo naše sugrađanke i sugrađane da nastave da dolaze i na redovne Gradske akcije i na taj način sačuvamo kontinuitet široke zajedničke akcije prikupljanja krvi u Pančevu, kako bi pomogli onima koji čekaju našu pruženu ruku, navodi Crveni krst.

  Redovne gradske akcije prikupljanja krvi organizuju se svake srede u prepodnevnim satima od 9,00 do 12,00 časova, a svake poslednje srede u mesecu u popodnevnom terminu od 13,00 do 17,00 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina broj 15.

  Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

  Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]