• PANČEVO: Tehnička škola „23. maj“ učestvuje u projektu „Mladi osluškuju“

  U utorak, 26. septembra, u prostorijama Tehničke škole „23. maj“ iz Pančeva, održan je sastanak na kom su prisustvovali predstavnici škole i Kancelarije za mlade. Cilj sastanka bio je uspostavljanje saradnje u okviru projekta „Mladi osluškuju – Osnaživanje učeničkih parlamenata za promociju i zalaganje za ljudska prava“, to jest, pružanje podrške učenicima, predstavnicima Učeničkog parlamenta pomenute škole.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Tehnička škola „23. maj“ učestvuje u projektu „Mladi osluškuju“
  Foto: Tehnicka skola 23. maj

  Kako navode iz škole, u sprovođenju i promociji pomenutih akcija, učenici će imati podršku lokalnih institucija i organizacija, koje su se odazvale pozivu organizatora.

  Sastanku je, pored predstavnika škole, prisustvovala i koordinatorka Kancelarije za mlade iz Pančeva. 

  Do kraja godine, za predstavnike lokalne zajednice, kao i za učenike i nastavnike, biće održano nekoliko obuka koje za cilj imaju jačanje kompetencija u oblasti ljudskih prava, njihove zaštite i promocije.
  Projekat „Mladi osluškuju“ sprovode organizacije civilnog društva – Centar za obrazovne politike i Centar za socijalnu politiku iz Beograda, a finansijski je podržan od strane EU.

  U projektu učestvuje 16 srednjih škola iz Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Svetski dan borbe protiv side obeležen i u Pančevu

  Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side (KOMPAS) i ove godine zanimljivim, ali i edukativnim programom tokom čitavog dana obeležava 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side.

  Pančevo: Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare

  Inicijativa za očuvanje Vajfertove pivare u Pančevu pokrenuta je od strane nekoliko pančevačkih udruženja, sa idejom da skrenu pažnju javnosti na stanje u kojem se nalazi Vajfertova pivara stara 301 godinu.