• PANČEVO: Završavaju se radovi u ulicama kod kružnog toka na Margiti

  Privode se kraju radovi na završetku ulice kod kružnog toka, na raskrsnici ulica Svetozara Šemića i Svetog Save u Pančevu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Završavaju se radovi u ulicama kod kružnog toka na Margiti
  Foto: Ljubisav Jeftić

  Neophodno je još postaviti horizontalnu signalizaciju i nakon toga će ta deonica biti puštena za saobraćaj. Radove je nedavno obišla menayerka Grada Pančeva Maja Vitman, rekavši tom prilikom da je kružni tok bio neophodan radi stvaranja kvalitetnih uslova za buduće trase autobuskih linija koje će tuda prolaziti.

  Vitman je posebno istakla činjenicu da je za tu lokaciju važan njen geografski položaj, shodno tome da je u blizini zone Sever, a isto tako je tu železnička stanica – Pančevo voz, dok se na početku Svetozara Šemića očekuje izgradnja nove autobuske stanice.

  – Pri kraju je asfaltiranje završnog sloja puta u ulicama Svetog Save, Svetozara Šemića i Železničke. Ukupna dužina urađene trase kolovoza u ove tri ulice je oko 1.000 metara, dok širina kolovoza u Ulici Svetozara Šemića iznosi sedam metara i odmah smo uradili i sve priključke za domaćinstva i privredne subjekte koji se tu nalaze. Do sada smo uradili kompletnu pešačku i biciklističku stazu u Ulici Svetozara Šemića, zatim obostrane pešačke staze u Svetog Save, a Železnička ulica je jednosmerna, te se na jednoj strani nalazi pešačka staza. Radovi su podrazumevali izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže, fekalne i atmosferske kanalizacije – kazala je Vitman.

  Kako je navela, vodovodna mreža projektovana je na oko 1.000 kvadratnih metara, dok je nova atmosferska kanalizacija rađena u dužini od 435 metara. Dograđena je i fekalna kanalizacija od oko 200 metara. Izvedeni su i radovi na elektroinstalacijama. Ono što posebno raduje su pozitivne povratne informacije od građana.

  – Biće postavljeno 30 novih stubova javnog osvetljenja. U Svetozara Šemića postoji mogućnost za dva autobuska stajališta, zatim parkiralište za taksi vozila, a planira se i sedamdesetak novih parking mesta. S obzirom na to da smo ovde imali veliki problem sa parkiranjem, moram da pohvalim sve sugrađane koji ovde žive na njihovom strpljenju. Oni su nam dali određene sugestije, te smo u toku samog izvođenja radova imali i određene izmene, a mislim da je takva saradnja za život u gradu od velikog značaja. Sledi završetak radova postavljanjem svetiljki i horizontalne signalizacije – istakla je menayerka Grada Pančeva.

  Po rečima Maje Vitman, i u prethodnom periodu je fokus Grada Pančeva bila putna infrastruktura i do sada je mnogo toga ostvareno kroz projekat javno – privatnog partnerstva. Zaključno sa pomenute tri ulice koje se privode kraju, ukupno je urađeno 80 kilometara puteva, kako u gradu tako i u naseljenim mestima, a ravnomeran razvoj je cilj Grada Pančeva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

  Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

  PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]