• Pet stotina domaćinstava dobiće pijaću vodu u naselju Skrobara u Pančevu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Prilikom današnje posete Pančevu pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić, zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem obišao je završne radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara u Pančevu. Tom prilikom Božić je istakao da će ovi radovi biti završeni do kraja godine, kada će oko pet stotina domaćinstva iz ovog naselja dobiti zdravu pijuću vodu, navodi se u saopštenju vlade APV-a.

  „Pokrajinski sekretarijat, za ovaj projekat, izdvojio je deo sredstava u iznosu od 9.648.000,00 dinara. Pored ove investicije u toku je realizacija još jednog projekta, u pitanju je izgradnja kanalizacione mreže u delu Šarplaninske ulice u Pančevu. Učešće Pokrajinskog sekretarijata u realizaciji ovog projekta je nešto više od 10 miliona dinara. Radimo na kreiranju budžeta za narednu godinu i upravo ovim obilascima utvrđujemo ciljne tačke na osnovu kojih će se i kreirati programi, a potom i raspisani konkursi za sledeću godinu. Očekujem da ćemo, u ovom veoma teškom poredu pandemije, uspeti da prevaziđemo sve nepovoljne okolnosti i mnogo jače nastaviti sa realizacijom programa koji omogućuju sve brži razvoj“, istakao je Božić.

  Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović zahvalivši se pokrajinskom sekretaru istakao je da današnja poseta predstavlja okvir jedne dobre saradnje između lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata.

  „Možemo videti da su  radovi na  instalaciji vodovodne mreže na jednom delu teritorije grada Pančeva pri kraju, a po završetku istih stvoriće se uslovi za priključak pet stotina novih domaćinstava na ovu vodovodnu mrežu. Ovim aktivnostima pokazujemo da smo nastrojeni ka stvaranju svih uslova za življenje kao i podizanje životnog standarda na ovom području“, zaključio je Stevanović.

  Nakon obilaska pomenutih radova, pokrajinski sekretar zajedno sa delegacijom grada Pančeva posetio je poljoprivedno gazdinstvo porodice Škrbić, koje obrađuje 250 hektara zemlje i bave se ratarstvom.

  Prilikom današnje posete Pančevu pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić, zajedno sa gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stojanovićem obišao je završne radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara u Pančevu. Tom prilikom Božić je istakao da će ovi radovi biti završeni do kraja godine, kada će oko pet stotina domaćinstva iz ovog naselja dobiti zdravu pijuću vodu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.