• Promocija publikacije “Imaš pravo da…” u Jabuci i Vojlovici

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U utorak, 22. decembra 2015. godine u mesnim zajednicama u Jabuci i Vojlovici biti predstavljena publikacija “Imaš pravo da…” objavljena na jezicima nacionalnih zajednica koje tamo žive (makedonski, slovački i mađarski), u okviru projekta “Skupština za sve“ koji sprovodi grad Pančevo, sufinansira Savet Evrope, a deo je projekta “Promocija ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi” koji sprovodi Savet Evrope i Evropska Unija.

  U saradnji sa predsednicima Skupština mesnih zajednica dogovorene su posete i to:

  Utorak, 22. decembar, u 11 sati u Mesnoj zajednici Jabuka

  Utorak, 22. decembar, u 13.15 sati u Mesnoj zajednici Vojlovica

  U Jabuci i Vojlovici, u ime projektnog tima, građanima će se obratiti Milica Todorović, potpredsednica Skupštine grada Pančeva i Ivana Marković, članica Tima. Posete mesnim zajednicama Ivanovo i Banatsko Novo Selo sprovedene su 17. decembra.

  Cilj posete je predstavljanje projekta “Skupština za sve” u Mesnoj zajednici gde će predstavnici Skupštine grada tom prilikom razgovarati o prednostima projekta za nacionalne manjine i predstaviti priručnik „Imaš pravo da…“  koji je preveden na jezike nacionalnih manjina, a sadrži sve potrebne informacije o postupku i neophodnoj dokumentaciji za ostvarivanje prava u organima Grada, daje praktična uputstva za ostvarivanje prava građana i građanki na jezicima nacionalnih manjina i promoviše mesne zajednice u kojima žive nacionalne manjine.

  Takođe, najaviće se i izrada posebnih internet stranica na jezicima nacionalnih manjina sa svim informacijama koje su obuhvaćene priručnikom i na kojima će biti dostupan Statut grada Pančeva (takođe preveden na jezike nacionalnih manjina). Od građana i predstavnika mesnih zajednica očekuju se i konkretni predlozi za unapređenje projekta „Skupština za sve“ koji će dodatno olakšati pristup  i ostvarivanje prava svih nas koji živimo u lokalnoj zajednici.

  Projekat „Skupština za sve“ sprovodi se s ciljem da se što veći broj građana i građanki  – pripadnika mađarske, rumunske, bugarske, makedonske i slovačke nacionalne zajednice, informiše i bolje upozna sa mogućnostima da koriste svoj jezik u službenoj upotrebi u organima grada Pančeva, ali i da bi se podsticala i promovisala upotreba jezika nacionalnih manjina. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

  Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]