• Sastanak o odgovoru zdravstvenog sistema na nasilje prema ženama

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U petak, 16. januara 2015. godine, sa početkom u 10 sati, u sali Gradske uprave u Pančevu (Trg kralja Petra 2) će biti održan prvi od sedam sastanaka posvećenih ulozi zdravstvenih ustanova u zaštiti žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima.
  Na sastanku će biti reči o zadacima zdravstvenih ustanova u zaštiti žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima. Osim toga, biće predstavljen Program za zaštitu žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima u AP Vojvodini za period od 2015. do 2020. godine, a sa predstavnicima zdravstvenih o ovim temama razgovaraće pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Danijela Stanković Baričak. Primere dobre prakse u zaštiti žena od nasilja u porodici predstaviće prim. dr Vasa Petrović, direktor Doma zdravlja u Inđiji. Zamenica pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za ravnopravnost polova Danica Todorov govoriće o iskustvima ove institucije u vezi sa postupanjem zdravstvenih ustanova u slučajevima nasilja prema ženama u porodici i u partnerskim odnosima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Uspešan nastup predstavnika južnog Banata na sajmu Etno hrane i pića

  U periodu od 30. Novembra do 03. decembra 2023. godine održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023.”, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda. Proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije. Region Južnog Banata učestvovao je četrnaesti put u organizaciji PKS- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.