• Ukrašavanje parkova i zelenih površina u Pančevu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Radnici JKP „Zelenilo“ svakodnevno rade na ukrašavanju parkova i zelenih površina u Pančevu.

  Za ovu godinu pripremljeno je više od 60.000 rasada jednogodišnjeg cveća. Parkovi i trgovi obogaćuju se novim aranžmanima. Prethodnih godina zelene površine u Pančevu krasile su i originalne skulpture napravljene od lišća i cveća.

  „Ono što se trudimo je da umesto cvetnjaka formiramo perenjake. To su grupacije višegodišnjih biljaka koje cvetaju naizmenično i vrlo se vodi računa o periodu njihovog cvetanja. Oni su lepi cele godine, šire se i potreba za zalivanjem ovakvih površina je znatno manja u odnosu na jednogodišnje cvetne rasade. Trudimo se da ne stojimo u mestu i da pratimo trendove i zbog toga cvetne skulpture više nisu toliko zastupljene na zelenim površinama, ali zato je tu veliki broj cvetnih vrsta koji su svake godine pomalo drugačije“, rekla je Ženja Marinković, pejzažni arhitekta JKP ”Zelenilo” Pančevo.

  Trendovi se menjaju, oni koji uživaju u sređivanju vrtova i balkona stalno su u potrazi za novim idejama, ali i savetima kako da maksimalno iskoriste prostor na otvorenom.

  „Ako vodimo računa da to budu biljke koje su višegodišnje i da su manje zahtevne onda preporučujem kombinaciju ukrasnih trava, lavandu, sve je to dostupno sada na pijacama i vrlo je zahvalno u kombinaciji sa cvetnim rasadom. Perunika ili neki vodeni ljiljan sa ukrasnom travom koje su zaista popularne i to preporučujem“, dodala je Marinković.

  Svake godine JKP “Zelenilo” organizuje akciju izbora za najlepšu baštu i balkon u Pančevu. Na taj način žele da nagrade Pančevce koji brinu o svom okruženju i životnom prostoru. Ove godine izbor pobednika će biti organizovan u septembru.

   

  Radnici JKP „Zelenilo“ svakodnevno rade na ukrašavanju parkova i zelenih površina u Pančevu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Knjige i časopisi na poklon za Dan maternjeg jezika

  Želja i cilj organizatora – Novinsko-izdavačke ustanove „Makedonski informativni i izdavački centar” – jeste promocija čitanja na maternjem jeziku i skretanje pažnje na važnost jezičke […]

  PADINA: Prva nagrada za maketu i model fabrike biogasa

  Na takmičenju "Energija je svuda oko nas" koje u saradnji sa Centrom za primenu nauke i razvoj podržava i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje Benjamin Galas, učenik osmog razreda Osnovne […]