• PANČEVO: Potpisan ugovor o unapređenju kvaliteta vazduha – fokus na kontroli ambrozije

  Grad Pančevo i UNDP potpisali su ugovor za realizaciju projekta „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Potpisan ugovor o unapređenju kvaliteta vazduha – fokus na kontroli ambrozije
  Foto: 013info

  Ovaj projekat Grada Pančeva deo je projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“, koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

  Projekat „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“ sprovodiće Grad Pančevo u partnerstvu sa JKP „Zelenilo“ Pančevo u narednih godinu dana (od 01.12.2023. do 31.11.2024. godine).

  Kako je pojašnjeno na gradskom sajtu, cilj projekta je unapređenje kapaciteta grada Pančeva za bolju kontrolu ambrozije kao važnog alergena i prirodnog emitera PM čestica putem osavremenjavanja opreme za košenje ambrozije, sprovođenja kampanja uklanjanja ambrozije, monitoringa polena, podizanja svesti javnosti o značaju uklanjanja ambrozije i informisanje o načinima kako da se to uradi u domaćinstvima.

  Vrednost sufinansiranja obezbeđenog kroz inicijativu „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ je 42.980 USD, što iznosi 50 odsto vrednosti projekta, a Grad će preostalih 50 odsto sufinansirati iz svojih redovnih programa za monitoring polena i uklanjanje ambrozije sa teritorije grada Pančeva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekologija