• Među najvećim izvoznicima Srbije i pančevački ZF

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prvom polugodištu ove godine bila je 4,2 milijarde evra, a najveći izvoznici su tri firme čiji su vlasnici kineske kompanije, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

  Izvoz Ziđin majninga iz Brestovca bio je 631,2 miliona evra, Ziđin kopera iz Bora 427,5 miliona, a HBIS grupe, vlasnika smederevske železare, 347,3 miliona evra.

  Tigar tajers iz Pirota je na četvrtom mestu sa izvozom od 492,7 miliona evra, sledi Leoni iz Prokuplja sa izvozom od 292,2 miliona evra.

   Na tom spisku su i ZF iz Pančeva sa izvozom 288,2 miliona evra, SMC pover iz Beograda sa 264,8 miliona, Boš iz beograda sa 256,4 miliona, Henkel iz Beograda sa 246,8 miliona, Jura iz Rače sa 227 miliona evra.

   Među najvećim izvoznicima su Naftna industrija Srbije sa 201,1 milion evra, Hemofarm iz Vršca sa 199 miliona, Filip Moris iz Niša sa 171,1 milion, Gorenje iz Valjeva sa 169,4 miliona i Mint automotiv iz Loznice sa 168 miliona evra.

   

   

  Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prvom polugodištu ove godine bila je 4,2 milijarde evra

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  Pančevačkom „Tehnomarketu” nagrada „Lazar Dunđerski”

  Kompanija „Tehnomarket”dobila je od pokrajinske Vlade nagradu za poseban doprinos u razvoju privrede „Lazar Dunđerski”. Ova porodična firma koja se već 34 godine bavi proizvodnjom aluminijumskih profila i gotovih elemenata za fasade svakako je zaslužila ovakvo jedno priznanje, jer njeni proizvodi krase razne objekte na svim kontinentima, a direktor preduzeća Dragan Kršanin ponosno ističe da izvoze u čak 44 države:

  Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV

  Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2.