• Minimalna cena rada ostaje 121 dinar

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Visina minimalne cene rada, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, za period januar – decembar 2016. godine iznosi 121 dinar po radnom času, odlučila je danas Vlada Srbije.

  Kako se navodi u saopštenju, Vlada je ovu odluku donela u skladu sa članom 112 Zakona o radu koji propisuje da, ukoliko Socijalno-ekonomski savet Srbije ne utvrdi minimalnu cenu rada u roku od 15 dana od dana početka pregovora, visinu minimalne zarade utvrđuje vlada, i to najkasnije 15. septembra tekuće godine za narednu kalendarsku godinu.

  Članovi Socijalno-ekonomskog saveta (SES) ni danas se nisu dogovorili o iznosu minimalne cene rada za 2016. godinu.

  Sindikati smatraju da minimalna cena rada treba da bude povećana sa sadašnjih 121 na 143,5 dinara po radnom satu, a poslodavaci i predstavnici resornih ministarstava ocenjuju da se nisu stekli uslovi za njeno povećanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

  Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]

  VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila

  Filijala Vršac Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje Sajam zapošljavanja 17. aprila, od 10 do 12 časova, u Kongresnoj sali Hotela „Srbija“, Svetosavki trg br. […]