• PANČEVO: 10,8 hektara Severne zone biće poklonjeno firmi ZF Friedrichshafen AG za investiciju koja će da zaposli 1000 ljudi

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

   

  Gradsko veće prihvatilo je danas Pismo o namerama nemačke kompanije ZF Friedrichshafen AG radi obezbeđenja podsticaja za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u Severnoj industrijsko-poslovnoj zoni u Pančevu. Radi se o površini od 10,8 hektara ove privredne zone a “s fokusom na fazu 1 investicija ove kompanije u periodu od 2019-2021. godine” – navodi se u odluci koju je objavilo Gradsko veće.

  – Gradsko veće grada Pančeva u skladu sa stavom 1 zaključka prihvata kao meru podsticaja sprovođenje postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade u skladu sa važećim propisima, navodi se u odluci Gradskog veća.

  Kompanija ZF planira izgradnju fabrike za proizvodnju komponenti iz oblasti automobilske industrije. Prema preliminarnom obimu planirane proizvodnje projekat bi se realizovao na području Severne industrijsko-poslovno-proizvodne zone, fazno. Prva faza, koja se po dinamici realizacije planira za period od 2019-2021. godine, obuhvata pribavljanje neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 10,8 ha, izgradnju objekata površine 25.000m² i otvaranje 540 radnih mesta. 

  Planirani proizvodi prve faze su: osovine za električni pogon za E-Mobility za Premium OEM, motori sa električnom vučom za E-Mobility, elektronika/mehatronika menjača, mikrosvičevi/PCB (PŠV – ploče štampanog kola).
  Ukupan nivo investicije za FAZU 1, po godinama, iznosi: u 2019. godini približno 40 miliona evra, u 2020. godini približno 25 miliona evra i u 2021. godini približno 20 miliona evra.

  Drugom fazom bi se izvršilo proširenje obima proizvodnje iz faze 1. Ova faza se po dinamici realizacije planira za period od 2022. godine i obuhvata pribavljanje neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 9,2 ha, izgradnju objekata površine 25.000m² i otvaranje novih radnih mesta, što bi ukupno sa prvom fazom bilo između 800 i 1000 zaposlenih.    

  Gradsko veće grada Pančeva današnjim zaključkom prihvatilo je meru podsticaja sprovođenje postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade u skladu sa važećim propisima.
  Gradonačelnik grada Pančeva će, posebnim rešenjem obrazovati Tim za izradu Elaborata o opravdanosti otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta bez naknade, u skladu sa važećim propisima.

   

  Gradsko veće prihvatilo je danas Pismo o namerama nemačke kompanije ZF Friedrichshafen AG radi obezbeđenja podsticaja za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u Severnoj industrijsko-poslovnoj zoni u Pančevu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija