• PANČEVO: Javni poziv za izbor stambenih zajednica – kandidata za energetsku sanaciju

  Grad Pančevo raspisuje javni poziv za izbor stambenih zajednica – kandidata za energetsku sanaciju stambenih i stambeno – poslovnih zgrada priključenih na daljinski sistem grejanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Javni poziv za izbor stambenih zajednica – kandidata za energetsku sanaciju
  Foto: 013info

  Kako se navodi na gradskom sajtu, predmet Javnog poziva je izbor stambenih zajednica – kandidata za energetsku sanaciju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada koje su priključene na sistem daljinskog grejanja. Realizacija energetske sanacije predviđena je Projektom „Energetska sanacija stambenih, više-porodičnih zgrada priključenih na sistem daljinskog grejanja – Javni ESCO Projekat“ (u daljem tekstu: Projekat) koji zajednički realizuju Ministarstvo rudarstva i energetike, Grad Pančevo, JKP “Grejanje“ i Evropska banka za obnovu i razvoj (u daljem tekstu: EBRD).

  U Budžetu Republike Srbije za 2023. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 50 miliona evra za obezbeđivanje kredita za realizaciju Projekta. EBRD planira da obezbedi bespovratna sredstva za dalji razvoj Projekta, pripremu elaborata energetske efikasnosti i odgovarajućih studija, finansiranje nadzora nad izvođenjem radova, pomoć pri implementaciji Projekta i investicionih grantova u iznosu do 20 odsto. Republika Srbija planira da, kroz Ministarstvo rudarstva i energetike, obezbedi investicioni grant u iznosu od 30 odsto potrebnih sredstava za izvođenje radova. Na osnovu navedenog, planira se da ukupan iznos bespovratnih sredstava za izvođenje radova za krajnje korisnike bude najmanje 50 odsto.

  Pravo podnošenja prijave imaju stambene zajednice sa teritorije grada Pančeva, koje su upisane u registar stambenih zajednica u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, koje su formirane isključivo u stambenim i stambeno – poslovnim zgradama, koje imaju izabranog upravnika ili profesionalnog upravnika i koje su priključene na daljinski sistem grejanja.

  Na Javnom pozivu mogu učestvovati stambene zajednice koje ispunjavaju sledeće uslove:

  1) Objekat/objekti stambenih zajednica moraju imati upotrebnu dozvolu ili da je objekat upisan u katastar nepokretnosti;

  2) Objekat/objekti stambenih zajednica moraju biti priključeni na sistem daljinskog grejanja;

  3) Odluku o učešću na javnom pozivu donosi skupština svake stambene zajednice, većinom koju čine najmanje dve trećine ukupnog broja glasova pri čemu je neophodno da je na sistem daljinskog grejanja priključeno minimum 70 odsto od ukupnog broja stanova i lokala.

  4) Objekat/objekti stamebnih zajednica imaju specifičnu potrošnju iznad 150 kWh/m2

  5) Minimalan broj prijavljenih za svaku stambenu zajednicu je tri.

  6) Objekat nije pod zaštitom spomenika kulture ili pod prethodnom zaštitom .

  Detaljnije OVDE.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Pančevačkom „Tehnomarketu” nagrada „Lazar Dunđerski”

  Kompanija „Tehnomarket”dobila je od pokrajinske Vlade nagradu za poseban doprinos u razvoju privrede „Lazar Dunđerski”. Ova porodična firma koja se već 34 godine bavi proizvodnjom aluminijumskih profila i gotovih elemenata za fasade svakako je zaslužila ovakvo jedno priznanje, jer njeni proizvodi krase razne objekte na svim kontinentima, a direktor preduzeća Dragan Kršanin ponosno ističe da izvoze u čak 44 države:

  Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV

  Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2.