• PANČEVO: Javni poziv za izbor stambenih zajednica – kandidata za energetsku sanaciju

    Grad Pančevo raspisuje javni poziv za izbor stambenih zajednica – kandidata za energetsku sanaciju stambenih i stambeno – poslovnih zgrada priključenih na daljinski sistem grejanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Javni poziv za izbor stambenih zajednica – kandidata za energetsku sanaciju
    Foto: 013info

    Kako se navodi na gradskom sajtu, predmet Javnog poziva je izbor stambenih zajednica – kandidata za energetsku sanaciju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada koje su priključene na sistem daljinskog grejanja. Realizacija energetske sanacije predviđena je Projektom „Energetska sanacija stambenih, više-porodičnih zgrada priključenih na sistem daljinskog grejanja – Javni ESCO Projekat“ (u daljem tekstu: Projekat) koji zajednički realizuju Ministarstvo rudarstva i energetike, Grad Pančevo, JKP “Grejanje“ i Evropska banka za obnovu i razvoj (u daljem tekstu: EBRD).

    U Budžetu Republike Srbije za 2023. godinu predviđena su sredstva u iznosu od 50 miliona evra za obezbeđivanje kredita za realizaciju Projekta. EBRD planira da obezbedi bespovratna sredstva za dalji razvoj Projekta, pripremu elaborata energetske efikasnosti i odgovarajućih studija, finansiranje nadzora nad izvođenjem radova, pomoć pri implementaciji Projekta i investicionih grantova u iznosu do 20 odsto. Republika Srbija planira da, kroz Ministarstvo rudarstva i energetike, obezbedi investicioni grant u iznosu od 30 odsto potrebnih sredstava za izvođenje radova. Na osnovu navedenog, planira se da ukupan iznos bespovratnih sredstava za izvođenje radova za krajnje korisnike bude najmanje 50 odsto.

    Pravo podnošenja prijave imaju stambene zajednice sa teritorije grada Pančeva, koje su upisane u registar stambenih zajednica u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, koje su formirane isključivo u stambenim i stambeno – poslovnim zgradama, koje imaju izabranog upravnika ili profesionalnog upravnika i koje su priključene na daljinski sistem grejanja.

    Na Javnom pozivu mogu učestvovati stambene zajednice koje ispunjavaju sledeće uslove:

    1) Objekat/objekti stambenih zajednica moraju imati upotrebnu dozvolu ili da je objekat upisan u katastar nepokretnosti;

    2) Objekat/objekti stambenih zajednica moraju biti priključeni na sistem daljinskog grejanja;

    3) Odluku o učešću na javnom pozivu donosi skupština svake stambene zajednice, većinom koju čine najmanje dve trećine ukupnog broja glasova pri čemu je neophodno da je na sistem daljinskog grejanja priključeno minimum 70 odsto od ukupnog broja stanova i lokala.

    4) Objekat/objekti stamebnih zajednica imaju specifičnu potrošnju iznad 150 kWh/m2

    5) Minimalan broj prijavljenih za svaku stambenu zajednicu je tri.

    6) Objekat nije pod zaštitom spomenika kulture ili pod prethodnom zaštitom .

    Detaljnije OVDE.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]