• PANČEVO: Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

  Grad Pančevo raspisuje javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva za 2023. godinu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova
  Foto: Pixabay

  Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Pančeva.

  Domaćinstva koja ispunjavaju uslove za dodelu sredstava na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva za 2023. godinu mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem javnog poziva – lista izabranih privrednih subjekata se nalazi na sajtu Grada Pančeva .

  Cilj sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Pančeva.

  Predmet Javnog poziva jeste izbor domaćinstava koja će ostvariti pravo na sufinansiranje sledećih mera:

  • Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača
  • Postavljanja termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.
  • Postavljanja termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice
  • Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na gas
  • Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na biomasu
  • Ugradnja toplotnih pumpi
  • Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora
  • Ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode.
  • Ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem. 

  Kako je navedeno na gradskom sajtu, javni poziv počinje 26. oktobra i trajaće do utroška sredstava, a najduže do 31. decembra.

  Detaljnije OVDE.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  U Pančevu ne opada potražnja za stanovima

  Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku građevinska industrija koja je duže vreme beležila rast u trećem kvartalu ove godine počela je da usporava razvoj i zabeležen je manji broj izdatih građevinskih dozvola. Jedino se u južnom Banatu i dalje gradi kao i prethodnih godina,a zahvaljujući novih tehnologijama građevinska sezona se ne prekida ni tokom zime.

  Pančevačkom „Tehnomarketu” nagrada „Lazar Dunđerski”

  Kompanija „Tehnomarket”dobila je od pokrajinske Vlade nagradu za poseban doprinos u razvoju privrede „Lazar Dunđerski”. Ova porodična firma koja se već 34 godine bavi proizvodnjom aluminijumskih profila i gotovih elemenata za fasade svakako je zaslužila ovakvo jedno priznanje, jer njeni proizvodi krase razne objekte na svim kontinentima, a direktor preduzeća Dragan Kršanin ponosno ističe da izvoze u čak 44 države:

  Popravku krova na zgradi SBPB Kovin finansira APV

  Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2.