• PANČEVO: Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

    Grad Pančevo raspisuje javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva za 2023. godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova
    Foto: Pixabay

    Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Pančeva.

    Domaćinstva koja ispunjavaju uslove za dodelu sredstava na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva za 2023. godinu mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem javnog poziva – lista izabranih privrednih subjekata se nalazi na sajtu Grada Pančeva .

    Cilj sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Pančeva.

    Predmet Javnog poziva jeste izbor domaćinstava koja će ostvariti pravo na sufinansiranje sledećih mera:

    • Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača
    • Postavljanja termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.
    • Postavljanja termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice
    • Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na gas
    • Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na biomasu
    • Ugradnja toplotnih pumpi
    • Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora
    • Ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode.
    • Ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem. 

    Kako je navedeno na gradskom sajtu, javni poziv počinje 26. oktobra i trajaće do utroška sredstava, a najduže do 31. decembra.

    Detaljnije OVDE.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]