• PANČEVO: Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije objekata

  Grad Pančevo je u sredu, 27. septembra, raspisao javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije objekata
  Foto: 013info

  Kako je navedeno na gradskom sajtu, u skladu sa članom 12. Pravilnika raspisuje se Javni poziv za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva (u daljem tekstu: Javni poziv). Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Pančeva. Domaćinstva koja ispunjavaju uslove za dodelu sredstava na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grad Pančeva za 2023. godinu mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog poziva.

  Cilj sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Pančeva.

  Predmet Javnog poziva je sprovođenje sledećih mera energetske efikasnosti:

  1. Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača;

  2. Postavljanja termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru;

  3. Postavljanja termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice;

  4. Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na gas;

  5. Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na biomasu;

  6. Ugradnja toplotnih pumpi;

  7. Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora;

  8. Ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode;

  9. Ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem. 

  Sve neophodne informacije u vezi sa uslovima za učešće na javnom konkursu, potrebne dokumenacije, kao i prijavni obrazac možete videti OVDE.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija

  Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

  Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

  Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

  Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]