• PANČEVO: Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije objekata

    Grad Pančevo je u sredu, 27. septembra, raspisao javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije objekata
    Foto: 013info

    Kako je navedeno na gradskom sajtu, u skladu sa članom 12. Pravilnika raspisuje se Javni poziv za učešće direktnih korisnika (privrednih subjekata) u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Pančeva (u daljem tekstu: Javni poziv). Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, a krajnji korisnici bespovratnih sredstava su domaćinstva na teritoriji grada Pančeva. Domaćinstva koja ispunjavaju uslove za dodelu sredstava na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grad Pančeva za 2023. godinu mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog poziva.

    Cilj sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Pančeva.

    Predmet Javnog poziva je sprovođenje sledećih mera energetske efikasnosti:

    1. Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača;

    2. Postavljanja termičke izolacije spoljnih zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru;

    3. Postavljanja termičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice;

    4. Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na gas;

    5. Zamena postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo (kotao ili peć) efikasnijim kotlom na biomasu;

    6. Ugradnja toplotnih pumpi;

    7. Zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora;

    8. Ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode;

    9. Ugradnja solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, ugradnje dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i izrade neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova na ugradnji solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije koji su u skladu sa zakonom neophodni prilikom priključenja na distributivni sistem. 

    Sve neophodne informacije u vezi sa uslovima za učešće na javnom konkursu, potrebne dokumenacije, kao i prijavni obrazac možete videti OVDE.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]