• PANČEVO: Konkurs za sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u omladinskom sektoru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradonačelnik grada Pančeva raspisuje Konkurs za su/finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora grada Pančeva za 2023. godinu.

    Ovim Konkursom će se podržati programi i projektikoji se realizuju na teritoriji grada Pančeva, a čiji se sadržaj odnosi na unapređenje položaja i kvaliteta života mladih, zadovoljavanje potreba mladih i rešavanje specifičnih problema mladih, prema konkursnim zadacima u okviru prioritetnih oblasti Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine.

    U obzir za su/finansiranje uzimaće se:

    1. Projekti i programi koji su usklađeni sa prioritetnim oblastima:

    • obrazovanje mladih ( Projekti i programi neformalnog obrazovanja…),
    • zapošljavanje mladih (Projekti koji se odnose na oblast profesionalne orijentacije i karijernog informisanja, projekti koji se odnose na podsticanje omladinskog preduzetništva…),
    • zdravlje i odrastanje mladih (Projekti koji se odnose na oblasti bolesti zavisnosti, reproduktivnog zdravlja, emocionalnog razvoja mladih (podsticanje osnivanja savetovališta), projekti koji podrazumevaju uvažavanje i promovisanje zdravih stilova života i pozitivnih vrednosti…),
    • bezbednost mladih (Projekti koji se odnose na bezbednost mladih u saobraćaju, bezbednost mladih na internetu, prevenciju nasilja…),
    • mobilnost i interkulturalizam mladih (Projekti koji podrazumevaju uvažavanje i promovisanje međuetničkih odnosa i interkulturalnog dijaloga, projekti koji podstiču mobilnost mladih…),
    • učešće mladih u donošenju odluka (Projekti koji se odnose na informisanje mladih o političkoj i admnistrativnoj strukturi svih nivoa donošenja odluka, projekti koji podrazumevaju učenje o procesima donošenja odluka, projekti koji se odnose na istraživanje stanja o potrebama mladih u okviru neke od prioritetnih oblasti…) i
    • aktivizam i volonterizam mladih (Projekti koji se odnose na promovisanje volonterizma-podsticanje volonterskih akcija i afirmaciju volonterskog rada… ).

    2. Projekti i programi koji poštuju sledeće principe:

    • poštovanje ljudskih prava,
    • ravnopravnost i jednake šanse za sve,
    • odgovornost,
    • dostupnost,
    • solidarnost,
    • saradnja,
    • aktivno učešće mladih,
    • celoživotno učenje i
    • zasnovanost.

    Pravo podnošenja prijave za finansiranje ili sufinansiranje programa odnosno projekata u oblasti omladinskog sektora imaju sledeći subjekti:

    – udruženja mladih,

    – udruženja za mlade i savezi.

    Udruženja mladih, udruženja za mlade i savezi imaju pravo da podnesu prijavu za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata pod uslovom da im je registrovano sedište na teritoriji Grada Pančeva.

    Udruženja moraju biti evidentirana u Jedinstvenoj evidenciji udruženja mladih i udruženja za mlade i njihovih saveza kod Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije.

    Sredstva za su/finansiranje programa, projekata po osnovu ovog Konkursa obezbeđena su u budžetu grada Pančeva za 2023. godinu.

    Nosioci programa/projekata koji su dobili sredstva po osnovu nekog od drugih Konkursa koji je raspisao grad Pančevo u 2023. godini, neće imati mogućnost da dobiju sredstvaza isti predlogprograma/projekta putem ovog Konkursa.

    Rok za konkurisanje na ovom Konkursu je do 1. novembra 2023. godine, odnosno do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu.

    Aktivnosti na projektu koje Grad bude su/finansirao u okviru ovog Konkursa moraju biti realizovane do 31. decembra2023. godine, a završni narativni i finansijski izveštaj predaje se do 31. januara 2024. godine.

    Konačnu odluku o izboru programa/projekata koja će se putem ovog Konkursa su/finansirati donosi Gradonačelnik grada Pančeva, u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora. Ova odluka će takođe biti objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva, kao i na Portalu e-Uprava. 

     

    Gradonačelnik grada Pančeva raspisuje konkurs za su/finansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora grada Pančeva za 2023. godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]