• Uskoro dospeva treća rata poreza na imovinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevo, 8. avgust — U ponedeljak 15. avgusta dospeva treća rata za porez na imovinu za 2016. godinu  za poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige – fizička lica, saopštila je Gradska uprava Pančeva.

    Gradska uprava moli obveznike da  blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbegli obračunavanje i plaćanje kamate, kao i pokretanje prekršajnih postupaka.
    Uplatnice sa iznosom duga su odštampane i  u toku je dostava .

    Poreski obveznici koji su do 04.07.2016. godine podneli zahtev da plate dugovani porez na rate kako bi ostvarili pravo na otpis celokupne kamate, a još uvek nisu dobili rešenje za rate ne plaćaju iznos koji je na uplatnici, jer isti predstavlja njihov ukupan dugovani porez na imovinu na dan 15.08.2016. godine, već  plaćaju iznos iz rešenja za porez na imovinu za 2016. godinu za treću ratu.

    Gradska uprava skreće pažnju poreskim obveznicima koji su podneli zahtev da plate dugovani porez na rate kako bi ostvarili pravo na otpis celokupne kamate i uručeno im je rešenje za plaćanje dugovanog poreza na rate da obavezno:

    •    izmiruju mesečne  rate do datuma iz rešenja i
    •    do 15. avgusta uplate iznos sa uplatnice za treću ratu za porez na imovinu  za 2016. godinu .

    Poreski obveznici koji nisu podneli zahtev da plate dugovani porez na rate, a nisu u propisanim rokovima plaćali obaveze, iznos za uplatu čini neplaćena glavnica po rešenjima uvećana za kamatu obračunatu u skladu sa zakonom i iznos treće rate za porez na imovinu za 2016. godinu. Ovi poreski obveznici mogu podneti zahtev da dugovani porez plate na rate  uz otpis 50% kamate.

    Gradska uprava moli obveznike da  blagovremeno izmire svoje obaveze kako bi izbegli obračunavanje i plaćanje kamate, kao i pokretanje prekršajnih postupaka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija