• Hotel „Sloboda“ postaje „Carev dvor“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – „Proleće 2017. godine je krajni rok za kompletnu adaptaciju Hotela ‘Sloboda’ , poručio je Saša Marković, zastupnik privrednog društva „Merlin point“ iz Kraljeva koje je na osnovu ugovora o dugoročnom zakupu preuzelo na upravljanje ovaj objekat.

    Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Jelena Batinić, članica Gradskog veća zadužena za privredu i investicije grada Pančeva su u ponedeljak, 7. marta, prvi put organizovali sastanak u Gradskoj upravi gde su prezentovane investicione ideje svim relevatnim službama, javnim i javno-komunalnim preduzećima u cilju definisanja podrške grada Pančeva ovoj investiciji. 

    Gradonačelnik Saša Pavlov izrazio je veliko zadovoljstvo ovim projektom i saradnjom koja je do sada ostvarena:

    „Ono što je nama važno je da ćemo pokrenuti jedan turistički objekat, jer Pančevo sa 120.000 stanovnika zaslužuje, ne bilo kakav, već,  reprezentativan hotel. Ono na čemu smo takođe insistirali je saradnja sa obrazovnim sektorom. Drago mi je da su investitori pristali da ih uputimo na srednje strukovne škole, da deca znaju zašto se obrazuju, kao i da prilagodimo naš sistem obrazovanja privredi i društvenim vrednostima.”

    Gradonačelnik je istakao da je Hotel „Sloboda” od velikog istorijskog značaja za grad Pančevo i da je jako bitno da upravo na tom mestu postoji reprezentativan objekat kakav će biti ovaj.  

    Privredno društvo „Merilin Point” iz Kraljeva trenutno ima ugovor o zakupu sa AIK bankom, koje će nakon perioda investiranja preći u kupoprodajni ugovor. Iako investitori ne žele da preciziraju datume završetka radova, otkrili su da će se adaptacija vršiti u nekoliko etapa, od kojih će se prva odnostiti na rekonstrukciju bašte i prve svečane sale, koja je predviđena za početak maja meseca, zatim 10 soba na prvom spratu do kraja juna i druga svečana sala do kraja septembra. Kompletna rekonstrukcija je predviđena za proleće 2017. godine.

     

     

    „Unutrašnjost hotela je sada ruševina – Spolja gladac, iznutra jadac. Potrebna je velika rekonstrukcija kompletne statitke, elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije. Nivo ove investicija će iznositi sigurno preko 500.000 evra”, rekao je zastupnik privrednog društva „Merlin Point“ Saša Marković.

     

     

    Kako oni planiraju, novi hotel  zvaće se „Carev dvor” i zaposliće oko 80 radnika iz Pančeva koji će biti preuzeti sa Nacionalne službe za zapošljavanje. Reč je o profilima – kuvari, poslastičari, i ostalim uslužnim profesijama. Osim razgovora sa direktorom filijale u Pančevu, oko potrebnih kadrova, napravljen je i dogovor sa direktorom Ekonomske škole „Paja Marganović” o saradnji koja će biti ostvarena kroz praksu đaka u hotelu u Pančevu, kao i odlascima đaka na praksu u hotele istog vlasnika u Crnoj Gori, gde će oni imati prilike da uče, ali i zarade novac. Privredno društvo „Merlin Point” u svom vlasništvu ima pet zakupljenih objekata u Crnoj Gori, Ulcinju i Grčkoj.

     

     

    Za dobijanje većeg broja zvezdica ili višeg ranga, jedna od neophodnih uslova za funkcionisanje hotela su parkinzi i prilazi za vozila. S obzirom da se budući Hotel „Carev dvor” nalazi u pešakoj zoni, ova tema je bila predmet pregovaranja nakon čega je postignut dogovor sa JKP „Higijena” o obezbeđivanju pet parking mesta koja sada pripadaju Gradskoj upravi.

     

     

    „Videli smo da investitor svojom planskom dokumentacijom planira da taj problem reši. Ustupanje ovih pet mesta na korišćenje trenutno će smanjiti investiciono ulaganje u korist neke druge investicije kao što su smeštajni kapaciteti ili rekonstrukcija letnje bašte”, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

    Saša Marković, zastupnik privrednog društva „Merlin Point” rekao je da osim parking mesta koja su veoma bitna za funkcionisanje hotela, će oni od Gradske uprave tražiti još dve stvari, a to su subvencije za zapošljavanje i da se ime hotela nađe na reklamnim tablama čije je postavljanje predviđeno u narednom periodu.

     

    Osim ulaganja u hotel, zapošljavanja ljudi iz Pančeva kao i angažovanja privrede ovog grada, zastupnik privrednog društva „Merlin Point” istakao je da će oni blisko sarađivati sa Turističkom organizacijom Pančevo na razvoju turistički potencijala grada, kao i da će biti društveno odgovorna firma koja će ulagati u ovu zajednicu

    M. M. Veličković

    Proleće 2017. godine je krajni rok za kompletnu adaptaciju Hotela ‘Sloboda’ , poručio je Saša Marković, zastupnik privrednog društva „Merlin point“ iz Kraljeva koje je na osnovu ugovora o dugoročnom zakupu preuzelo na upravljanje ovaj objekat.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    PANČEVO: Poskupljuje voda

    Na sednici Skupštine grada Pančeva, u petak, 27. septembra, usvojena je odluka o povećanju cena vode i otpadne vode u visini od 10 […]