• Apelacioni sud preinačio oslobađajuću presudu – Pančevac osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti

  Apelacioni sud u Beogradu je 8. decembra 2023. godine usvojio žalbu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i preinačio oslobađajuću presudu Višeg suda u Pančevu od 4. novembra 2022. godine tako što je okrivljenog P. J. (rođen 1982. godine) iz Pančeva oglasio krivim zbog izvršenja krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja, zbog čega ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, izrekao mu meru bezbednosti oduzimanje predmeta i obavezao ga na plaćanje troškova krivičnog postupka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Apelacioni sud preinačio oslobađajuću presudu – Pančevac osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti
  Foto: Pixabay

  Okrivljeni je drugostepenom nepravnosnažnom presudom oglašen krivim da je 4. oktobra 2015. godine oko 1.10 časova u Pančevu u stanju bitno smanjene uračunljivosti, pod dejstvom alkohola u organizmu od 2,00 promila, na splavu „Ljubitelji izvorne narodne muzike Čarobna noć“ u ul. Kej Radoja Dakića bb ispalio hitac pištoljem marke „Crvena zastava“, za čije držanje i nošenje nije posedovao odobrenje nadležnog organa.

  U presudi se dalje navodi da je okrivljeni, dok je na splavu bio veći broj ljudi, ispalio još jedan hitac kada su ga svedoci oborili na pod pokušavajući da mu otrgnu pištolj.

  Na ovaj način je izazvao opasnost za telo ljudi na splavu, a ispaljeni meci su pogodili oštećene, konobara J.L. i gosta M. T. obojica iz Pančeva, koji su zadobili lake telesne povrede u vidu prostrelnih rana u predelu potkolenica.

  Protiv ove presude je dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu kao sudu trećeg stepena.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Hronika

  PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

  U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]