• LJUBIČICE: Pančevo je prepoznato kao svojevrsni muzički centar

    Pančevački bend Ljubičice 26. aprila će nastupiti u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Ovim događajem Ljubičice započinju sezonu, koja će do kraja godine obuhvatiti turneju po Srbiji, nastupe na letnjim festivalima, ali i koncerte u regionu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LJUBIČICE: Pančevo je prepoznato kao svojevrsni muzički centar
    Foto: Aleksa Borković

    Tim povodom razgovarali smo sa Vukom Stevanovićem.  

    „Dok ste čekali pad“ osvojili ste brojna priznanja, kako u Srbiji tako i u regionu. Da li je za Vas izlazak ljubičastog vinila kruna uspešne sezone?

    Nakon svih nagrada i lepih recenzija, mnogo smo srećni što je album dobio i vinilno izdanje. Izgleda prelepo i zvuči odlično, pa mi se čini da je to najbolji način da doživite ovaj album. Hvala izdavačkoj kući Menart za podršku oko toga..

    Ove godine album prvenac Ljubičica navršava deset godina. Da li ćete se na koncertu posebno osvrnuti i na njega?

    Sasvim sigurno ćemo se osvrnuti i na njega. Lično sam veoma emotivan kada pomislim na taj period života i tu sjajnu ekipu koja je radila na prvom albumu. Mnogo sam srećan što svi imaju sjajne karijere i uspešno se bave muzikom i danas, ali sam i malo frapiran činjenicom da je prošlo deset godina. I to je još jedno izdanje koje će do kraja godine zahvaljujući Menartu takođe moći da se čuje na vinilu.

    Na koncertu u DOB-u gostovaće pančevački umetnik Egret. Da li pratite pančevačku muzičku scenu i kako vam se čini?

    Egret je nešto zaista posebno. Ponosni smo što ćemo deliti binu, kao što se ponosimo svim našim saradnjama do sada.  Retke su prilike kada možemo da čujemo Petra Pupića na sceni, i zato je ovaj koncert još značajniji. Što se mene tiče, pančevačka scena je vrlo istaknuta, ne samo u Srbiji, već u celom regionu. Pančevo je prepoznato kao svojevrsni muzički centar i može da se pohvali vrlo raznovrsnim i uspešnim bendovima, autorima, producentima, ali i festivalima i izdavačima. A meni se čini da je cela priča tek u zaletu.

    Šta se dešava sa Ecičibulj projektom?

    Trenutno smo, umesto na izvođenje klasične muzike, malo više fokusirani na produciranje i izdavanje albuma mladim klasičarima. Samo do kraja ove godine, pod etiketom Krokodil studija, objavićemo tri fantastična izdanja. Što se izvođačke delatnosti tiče, Ecičibulj projekat je neko vreme u blagom stanju hibernacije, ali se poslednjih godina polaku budi kroz Petrovu aktivnost u okviru doktorskih studija trube. Mogu da najavim da ćemo biti prisutni na jednoj lepoj konferenciji o minimalizmu koja će se u maju održati u Beogradu, a nadam se da ćemo se vrlo uskoro konsolidovati na realizaciji neke od brojnih lepih ideja koje su morale da nas malo sačekaju.

    Da li je u okviru predstojeće turneje u planu i koncert u Pančevu?

    Da li će se koncert u Pančevu desiti ne dovodi se u pitanje, samo još uvek nismo sigurni kada. Uskoro ćemo objaviti još mnogo novih datuma, pa je verovatno najbolji način da ljudi prate društvene mreže benda i tamo saznaju najsvežije informacije u vezi sa svim predstojećim nastupima. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Koncert plesača Pančeva povodom Svetskog dana plesa

    Povodom Svetskog dana plesa u ponedeljak, 29. aprila u 18 časova, plesači grada Pančeva, na inicijativu mažoretkinja Pančevačkih Lavica, organizuju koncert na platou ispred Gradske […]