• PANČEVO: Album Baneta Gluvakova stiže 20. marta – Od senzualnih balada do tvrđeg bluza i virtuoznih rok instrumentala

    Prvi zvanični album Branislava Gluvakova Tubaćina, multiinstrumentaliste, kompozitora, aranžera, iz Pančeva, stiže 20. marta, a nedavno je objavljen spot za pesmu Keep me out of trouble.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PANČEVO: Album Baneta Gluvakova stiže 20. marta – Od senzualnih balada do tvrđeg bluza i virtuoznih rok instrumentala
    Foto: 013info

    Tubaćin je za 013info portal izjavio da je album sniman tokom epidemije korone, a otkrio je i s kim je sarađivao:

    – Tokom epidemije nije bilo posla za moju struku i to vreme sam korisno i kreativno iskoristio. Samo snimanje je trajalo oko godinu dana, ali je većina pesama bila napisana ranije. Album je stilski šarenolik, preovladava bluz, rok, američki kantri i fank prizvuk. Četiri pesme su instrumentali, dok su ostale pisane i pevane na engleskom jeziku. Saradnici su mi bili bubnjar Vladimir Ružičić Kebac, pevačica Katarina Jović i klavijaturista Ivan Aleksijević. Sve je snimano u mom kućnom studiju, osim bubnjeva i produkcije, koje je Kebac u svom studiju uradio. Ovaj način snimanja je omogućio da u komforu kućne atmosfere završimo sve natenane i bez stresa, sa velikim entuzijazmom i bez tereta komercijalnog uspeha.

    Kako je precizirao, album će biti dostupan 20. marta, a takođe, postoji plan za fizičko izdanje, u vidu CD-a.

    – Album će se pojaviti 20. marta na svim digitalnim platformama koje se bave streaming-om i download-om autorske muzike na teritoriji celog sveta. Postoji plan za fizičko izdanje, u vidu CD-a, ali još uvek ne znam konkretan datum. Deset pesama je po mom mišljenju odličan okvir u kojem bih ostvario svoju muzičku širinu i raznovrsnost, od senzualnih balada, do tvrđeg bluza i virtuoznih rok instrumentala. Nikada nisam voleo kalupe i kategorizaciju muzike tako da sam sebi dao široke stilske okvire i totalnu slobodu kreiranja kompozicija.

    Govoreći o nedavno objavljenom spotu za pesmu Keep me out of trouble, Tubaćin je rekao da je sniman na Zlatiboru.

    – Spot za pesmu Keep Me Out Of Trouble je sniman pre oko godinu dana na Zlatiboru, a snimatelj je Janez Kranjc. Ideja je bila da taj divan rezervat prirode spojimo sa tematikom pesme koja govori o konstantnom traženju sebe, teškoćama i izazovima tog puta kao i strahovima koji prate umetnika koji ne ide utabanim stazama. Interesantno je da sam kostur za ovu pesmu napravio još davno za vreme bombardovanja 1999. godine, kada smo takođe bili primorani da boravimo u svojim domovima iščekujući neko razrešenje, a svoj konačan oblik i poruku za vreme karantina korone.

     

    Branislav Gluvakov je rođen u Beogradu, a detinjstvo je proveo u Crepaji. Pokazao je interesovanje za muziku još u osnovnoj školi, svirajući gitaru u školskoj muzičkoj sekciji. U gimnaziji u Pančevu osnovao je bend NVB, sa kojim je nastupao na gitarijadama i festivalima. Kasnije se pridružio grupi Kontrabanda i snimio album „Ne mogu da se naviknem“.

    Selidba u Pančevo označila je početak njegovog angažmana u bendu Blue Family, sa kojim je snimio live album.

    Započeo je solo projekat pod imenom Tubaćin. Njegova muzička karijera obuhvata različite žanrove poput bluza, roka, kantrija i fanka.

    Branislav je osnivač benda Afterfunk i radionice RadioaktivNo, a takođe je svirao kao basista u grupi NUP.

    Saradnju sa Van Goghom započeo je 2006. godine.

    Aktivno nastupao sa Bane Gluvakov Trio bendom od 2001.

    Pridružio se i bendu Ognjena Popovića i komponovao muziku za pozorišnu predstavu „O(p)stanak“.

    Van muzike, bavi se i slikarstvom kao hobijem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura

    Laslo Blašković večeras u Pančevu

    Književno veče Lasla Blaškovića održaće se večeras, 17. maja, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva u okviru programa Književni kafe s početkom u 19 […]