• PANČEVO: „Ponovo radi bioskop“ u Dvorani Apolo

  U sredu, 24. aprila od 19 časova, u Dvorani Apolo, u okviru programa „Ponovo radi bioskop“, biće prikazan film „Forgotten Silver“ reditelja Koste Botesa i Pitera Džeksona.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  PANČEVO: „Ponovo radi bioskop“ u Dvorani Apolo
  Foto: Pixabay

  Autor „Gospodara prstenova“, pet godina ranije publici nudi „dokumentarni“ film koji detaljno opisuje čudesan život neotkrivenog pionira filma Kolina Mekenzija i njegova neverovatna filmska dostignića koja je istorija previdela… do sada.

  Ovaj filmski stvaralac, posthumno uvršten u panteon bioskopskih velikana, napravio je neverovatan napredak u tehnologiji snimanja filmova, navodno je napravio zvučni film 1908. i koristio film u boji 1911. godine…, ali ludilo i siromaštvo i uobičajeni troškovi industrije nisu dopustili da se sa njegovim delom upoznamo. Školski primer lažnog dokumentarnog meta-filma, kog IMDb klasifikuje kao komediju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Predstava „Ona“ na sceni Kulturnog centra Pančeva

  Autorski projekat Mie Knežević, Mine Osić i Jelene Đulvezan Milković, pozorišna predstava „Ona“, biće izvedena na Sceni Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 27. maja u 19.30. Režiju […]

  Koncert filmske muzike u Kulturnom centru Pančeva

  Tamburaški centar “Tamburatorijum” najavljuje koncert posvećen najlepšim melodijama sa velikog platna, koji će se održati 3. juna sa početkom u 19.00 časova u Kulturnom […]