• Kultura

    Vek pančevačke biblioteke

    Jubilarna godina biće godina modernizacije, kako bi se još veći broj sugrađana animirao da koristi pogodnosti čitaonice sa 110 mesta, knjiškog fonda od oko 200.000 knjiga i preko 50 serijskih publikacija kojima je pristup slobodan

    Pozorišni program u aprilu u Kulturnom centru Pančeva

    Kulturni centar Pančeva u aprilu ugostiće tri sjajne pozorišne predstave – „(Pra)Faust” Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Borisa Liješevića, „Nečistu krv” Narodnog pozorišta u Beogradu u režiji Milana Neškovića i predstavu „Švejk” Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Veljka Mićunovića.

    PANČEVO: Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije

    Povodom Međunarodnog dana voda, Klub podvodnih aktivnosti Pančeva, u saradnji s Kulturnim centrom Pančeva, po 21. put organizuje Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije koji će se održati od 20. do 31. marta u foajeu KC-a.

  • Nagrađivani brodvejski pozorišni komad „Prima Facie“ gostuje u Pančevu na svetski dan pozorišta

    Svetski dan pozorišta, 27. mart, Kulturni centar Pančeva obeležava izvođenjem nagrađivane brodvejske predstave „Prima Facie“ u 19.30. U predstavi igra Pančevka Maša Dakić, dok režiju potpisuje Anja Suša, pozorišni stvaralac evropskog renomea, i dobitnik Grand Prix nagrade ovogodišnjeg Bitef Festivala. Prevodilac je Biljana Popmijatov, ime koje je prepoznatljivo i blisko pravnim krugovima, a sada daje glas i prvom pravničkom pozorišnom tekstu koji će se izvesti kod nas.

    Umetnički radovi kreirani na pisaćoj mašini pančevke Isidore Stojanović otvorili sezonu niške ulične galerije

    Novu izlagačku sezonu u uličnoj galeriji Mezanin u centru Niša otvorila je umetnica iz Pančeva Isidora Stojanović, koja je korišćenjem znakova interpunkcije na pisaćoj mašini prikazala četiri osnovna elementa – vodu, vazduh, vatru i zemlju. Autorka ističe da joj je upravo mašina za pisanje pomogla da detalje pozicionira na željeno mesto.